British Airways ви наблюдава

28.09.2012 | Автор: | Публикувано в: Отдих и туризъм

Наскоро от самолетната авиокомпания British Airways, които в началото на миналата година започнаха постепенно да снабдяват всички членове на екипажите си с устройства iPad, започнаха нова инициатива.

Начинанието се състои в практиката служителите да търсят в Гугъл снимки на съответните пасажери и да добавят намерените изображения към профила на пътника.

От компанията твърдят, че искат да дадат на своите клиенти по-персонализирано обслужване и за тази цел им съставят досиета. Превозвачът вече е събрал цялата информация за редовните си ползватели в единна база от данни, която служителите на борда, както и обслужващия наземен персонал, могат да използват като източник.

Съдейки по думите на Джо Бозуел от British Airways, новата кампания изглежда си поставя доста амбициозна цел. Г-н Бозуел представи концепцията зад нея с думите : “Това, което основно се опитваме да направим, е да пресъздадем усещането за разпознаване, онова, което имате, когато отидете в любим ресторант напримир и там ви посрещнат радушно. В нашия случай обаче става дума за хиляди хора персонал, които обслужват милиони други. И това е само началото. Системата има огромен потенциал от възможности. ”

От BA анонсираха, че се надяват да разпращат дневно по 4,500 съобщения за лично разпознаване. Превозвачът вече е оборудвал целия си обслужващ персонал на Хийтроу с iPad устройства във връзка с новото си начинание.

Какво става с личните данни обаче?

След като от BA разкриха своите планове за новата кампания, в публичното пространство възникнаха съвсем основателни страхове, че инициативата е в противоречие неприкосновеността на личните данни. От британската компания Big Brother Watch запитаха публично следното:

“Откога купуването на самолетни билети е започнало да дава право на авиокомпанията, с която летим, да започва да рови за информация за нас в интернет? Ако British Airways искаха повече информация за своите пасажери, те просто могат да ги попитат и да я вземат доброволно от тях.“

От своя страна BA отговарят, че изцяло са съобразили кампанията със закона за защита на личните данни във Великобритания.

eVtinihoteli.eu – извор

Автор:

Този автор има 6 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.