Как да избираме детски дрехи?

20.08.2012 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Когато става въпрос за избор на детски дрехи, всички като родители трябва да знаем, че е много важно да направим правилния избор. Има много магазини за детски дрехи, в които можем да направим своя избор, но само този, който е добър за вашето дете е правилният.

Какво трябва да знаем, когато избираме детски дрехи? На първо място от каква материя е изработена дрехата. Нежната детска кожа има нужда изключително и само от материя, която да диша. Като памука, например. Да не говорим, че в бебешка и детска възраст се развиват най-много алергии, а памукът е хипоалергенен материал. Ето защо купувайте само памучни детски дрехи.

На второ място трябва да знаем точния размер. Най-добре би било детето да е с нас, но когато става дума за бебе, това не би ни било от полза. Ето защо си има стандартна и универсална мерна система, която позволява да на всяка майка да се ориентира какво точно иска.

Ако е възможно пазарувайте от едно място. Макар да има голяма разнообразие на детски дрехи, невинаги можем да се похвалим, че става въпрос за качествени стоки. Ако обаче успеете да намерите някое място, което предлага това, което искате, тогава не се отказвайте от него.

Цената естествено също е определящ фактор. Децата растат. Това е тяхно основно и определящо свойство, затова не се хвърляйте на супер, мега, хипер скъпите маркови дрешки. Да, всеки родител би искал за своето дете най-доброто, но понякога то не е най-скъпото. Има много магазини с детски дрехи на достъпни цени, качествени, за които обаче няма да ви е яд, че сте хвърлили стотици левове, преди да е успяло детето да го поноси. Истината е, че в по-крехка възраст марковите дрехи не са нужни на детето, като знак на качество, а по-скоро на неговите родители като признак на заможност и да си кажем честно – снобизъм.

Това са само част от факторите, които би следвало да проследим, когато пазаруваме за детето, но може да се каже, че са основните. Всички останали се градят именно на тях.

Автор:

Този автор има 139 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.