С малко дете на море

14.08.2012 | Автор: | Публикувано в: Отдих и туризъм

Заминаването на ваканция с невръстно дете може да бъде предпоставка за нежелани ситуации, особено за двойки, които са свикнали на по-свободни ваканции. Това обаче, не трябва да ви притеснява. Без затруднение можете да синхронизирате почивка и ангажиментите си около детето. Нужно е само малко навременно планиране.

Първата стъпка е да планирате мястото, на което ще почивате, което да е съобразено според това дали има условия за гледане на малки бебета и деца. Когато резервирате място за настаняване, прегледайте услугите, които предлагат за родителите с малки деца. Освен това подсигурете се, че наоколо има магазини, от които да се снабдите с необходимите за вашето бебе продукти. В случай, че са много скъпи или няма, обмислете възможността да си донесете от вкъщи всичко необходимо – от памперсите до бебешката храна.

Осигурете защитата на вашето бебе. Проверете дали детската седалка е прилежно закрепена. Задължително вземете слънчевите очила, шапките и слънцезащитния крем. Кожата на бебетата е изключително чувствителна и е нужно да я предпазвате от силното слънчево лъчение. В багажа не пропускайте да включите и лекарства за всеки случай.

Гарантирайте спокойствието си. Ако детето ви си има любима играчка, непременно я вземете с вас, за да не плаче. Хубаво е предварително бебето да поспи, ако ще пътувате дълго и няма вариант да спи в колата.

Помислете и за това, че когато сте на ваканция на море, начинът ви на хранене зависи до голяма степен от менюта на заведенията в района. Ако има заведения, които имат детско меню, то това е чудесно. За жалост невинаги можете да намерите такива, така че подгответе храната, от която се нуждае вашето дете.

Освен това децата имат необходимостта да играят. Не допускайте детето ви да скучае в затворено помещение дълго време. Плажът е перфектното място за забавление на едно дете, с толкова пясък, с който да си играе.
Когато планирате своята почивка и ще почивате с дете, винаги обмисляйте екскурзията в детайли, за да възпрепятствате възможните неприятни ситуации.

Автор:

сибирско здраве

Този автор е публикувал досега 42 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.