Лондон по време на Олимпиадата

17.04.2012 | Автор: | Публикувано в: Отдих и туризъм

Наближават Олимпийските и Параолимпийските игри в Лондон (самолетни билети до Лондон) в края на юли, които идват почти веднага след 60 годишнината от възкачването на престола на британската кралица и празненствата по този случай. Естествено по този случай Великобритания е по-гореща дестинация от всякога и авторът Елиса Ричард в блога на Фодорс дава полезни съвети за това как най-изгодно и без усложнения да попаднем на едно от двете грандиозни събития.

Ето някои от съветите, под формата на отговори на въпроси, дадени на всички туристи, които искат да посетят Лондон през 2012, особено по време на Олимпийските игри и 60-годишнината от управлението на кралица Елизабет.

Кои са датите на двете събития?

Диамантената годишнина ще се празнува през цялата година, но основните събития започват от 2 юни до 5 юни. Олимпийските игри пък са в рамките на 27 юли до 12 август, а параолимпийски игри са насрочени за периода 29 август-9 септември 2012 г.

Да очакваме ли завишени цени в Лондон по време на Олимпиадата?

Докато цените за нощувка в хотел в рамките на градовете домакини на Олимпийски игри традиционно се завишават и то с много, Лондон е първият олимпийски град, който приема нещо като харта, която има цел по някакъв начин да регулира прекомерното вдигане на цените и да промотира справедливо ценообразуване в целия олимпийски период. Сред подписалите това своеобразно споразумение са над 60 ресторанти, хотели, превозвачи и други доставчици на услуги.

Кога трябва да резервираме стая в хотел и как да спестим?

Остават близо 4 месеца до Олимпийските игри и малко по-малко до диамантената годишнина на кралица Елизабет. Ето защо няма по-подходящо време за хотелски резервации от сегашното.

По принцип престоят в Лондон винаги е бил скъп, особено в различните хотели. Затова експертите препоръчват отсядането в далеч по-приемливите по отношение на цената апартаменти. В тях можете и да си готвите, като по този начин ще намалите разходите си за храна.

Автор:

Този автор има 19 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.