Ryanair увеличава броя на служителите си

02.02.2012 | Автор: | Публикувано в: Отдих и туризъм

Ryanair, която е сред най-големите нискотарифни авиокомпании, опериращи на Острова, обяви, че ще увеличава броя на служителите си. Решението е взето, поради повишеният интерес от страна на клиентите, като първоначалните резервации за 2012 г. вече са надминали очакванията на шефовете на компанията.

През 2011 г. със самолетния гигант са избрали да пътуват над 76 милиона пасажери, като се очаква тази година те да бъдат над 80 милиона. Освен това, през 2012 г. броят на самолетите, които ще бъдат пуснати в действие, се вдига от 270 на 305. Това се извършва, с цел създаване на редовни полети до новооткрити дестинации. Ryanair създава и нови бази в Билунд в Дания, Вроцлав в Полша, Палма в Испания, Пафос в Гърция и Манчестър в Англия.

Работните места, за които ще могат да кандидатстват хора от цяла Европа, са над 1,000 и се очаква да раздвижат местната икономика в доста голям размер.

Решението за тяхното създаване ще спомогне и за по-добър ПР, в лицето на широката пътуваща публика. В последно време имиджът, който Ryanair представяше, беше по-скоро на голяма и алчна компания. За това спомогна отказът им да премахнат таксата за закупуване на самолетни билети онлайн, както и огромните такси за багаж. Те оскъпяват допълнително иначе евтините предложения на фирмата и в някои случаи, особено за пътуващите в бизнес класа, пътниците почти не могат да разберат, че пътуват с нискобюджетна компания.

Нефинализираното предложение за ограничаване броя на тоалетните пособия, също спомогна за падането на техния рейтинг, но цифрите все още продължават да говорят в тяхна полза.

Тук именно възниква и по-сериозният въпрос, който касае управлението на самолетна компания в наши дни. Дали всъщност тяхната безкомпромисна политика не е правилната във времена на криза, когато достатъчно други оператори и туристически агенции обявяват фалит и прекратят дейността си.

Отговорът е колеблив, защото конкурентната им British Airways разчита на точно обратните фактори, като намаляване и премахване на различни такси и пускане на промоционални билети, за да разшири кръга на дейността си.

Автор:

Този автор има 19 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.