SEO Оптимизация

29.01.2012 | Автор: | Публикувано в: SEO

Какво е SEO Оптимизация? През последните 3 години този термин нашумя. Това е процес за повишаване на авторитета на вашия уеб сайт. Като последствие и по-челното му класиране в резултатите на търсещите машини. Не вярвайте ако ви уверяват, че става бързо. Не е изключено, но на каква цена? Има практики, които са забранени и при индетифицирането им от търсещите машини, рискувате уеб сайта ви да пострада лошо. Възможно е дори да бъде изтрит от съдържанието на търсачката. По-надеждно е да се доверите на изпитани практики, които дават дългосрочен резултат.

Като начало необходимо е да се фиксира всичко по сайта, след което да се създават връзки към вашите страници. Процесът SEO оптимизация работи на ниво страница, така че начина на работа за оптимизация следва да е една страница – една ключова дума. Ако оптимизирате да речем, 2 страници на 1 ключова дума, търсещата машина ще се чуди, коя е по-релевантната страница за тази ключова дума. Старайте се да структурирате уеб сайта си така че да е достатъчно разбираем за търсачките. Колкото по-добре организиран е сайта толкова по-добре, защото вероятноста да попаднете в индекса е по-голяма. Това, което трябва да направите по страниците си е да включите избраните ключови думи в тайтъла, мета дескрипшъна и в някои други тагове. Търсачките машини индексират и други тагове, така че помислете и за тях – гео локационни и др. Включете също така ключови думи в заглавията – Н1, параграф текста и алтернативния текст на изображенията.

Процесът на SEO оптимизация извън сайта, т.нар. Off-page включва изграждането на линкове към вашия сайт. Те трябва да са от авторитетни сайтове, така че търсещата машина да ви даде приоритет. Авторитета се мери по Гугъл пейдж ранк и Алекса, най-грубо казано. Възможно е да започнете с регулярно регистриране в уеб директории и бизнес каталози. Социалки също от време на време дават директен линк, така че не трябва и те да се забравят. Публикациите в ПР сайтове също са полезен начин за това, но като цяло нужно е да се стремите да публикувате качествено съдържание, така че другите да искат да ви предоставят линк. Това става бавно, но със сигурност е най-добрата стратегия не само за дългосрочна SEO оптимизация, но и за придобиване на авторитет пред клиентите ви.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.