Какво е уеб дизайн

22.01.2012 | Автор: | Публикувано в: SEO, Web проекти, Други, Услуги

Живеем във високо технологична епоха. Независимо каква информация ни е нужна, ние можем да си я набавим за няколко минути и с няколко клика на мишката – чрез интернет. Милиони потребители дневно, влизат и излизат от многобройните сайтове, които са в глобалната мрежа.

Имате сайт? Това е добре. Освен това, имате посетители? Това е много добре, но май нещо липсва? Проблемът вероятно е в дизайна на сайта Ви. Хиляди хора, милиони пъти са казвали, че дизайнът е изключително важен за един уеб сайт. Дизайнът трябва да впечатлява клиентите Ви, и те да са доволни още от самото влизане в сайта. Освен, че дизайнът трябва да е лесен за работа, има още куп малки детайли, без които сайтът Ви няма да е това, което трябва, и което Вие искате да е.

Уеб дизайнът трябва да е направен така, че цялостната визия на сайта, да задържи погледа на потребителя в екрана, да го накара да обиколи сайта Ви, да го разгледа и да научи нещо полезно, или пък да си купи нещо от Вас. Дизайнът Ви трябва да е свеж, професионален, леснодостъпен и не на последно място – уникален.

Разбира се, че не трябва да измислите дизайна си като го нарисувате върху лист хартия. Това е много по-отговорна задача. Определете какъв тип уеб дизайн задоволява нуждите Ви и същевременно отговаря на насочеността на сайта. Какво ще Ви е полезно и коя ще е целевата Ви аудитория.

Дизайнът на сайта Ви не трябва да е като стая на тинейджър, той трябва да е изчистен, с добре комбинирани цветове и да придава на сайтът Ви професионален вид. Опростената структура е от ключово значение!

Придържайте се към елегантния стил и не прекалявайте с излишни елементи, тъй като това може да забави скоростта на зареждане на сайта Ви и да отблъсне посетителите – никой не иска да чака дълго време, за да се зареди даден сайт.
В правенето на уеб дизайн има много тънкости, за това, най-добрия вариант е да потърсите професионалист, който да го направи вместо Вас.

Автор:

Този автор има 14 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.