Как да премахнем мазни петна от килима

08.12.2011 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Самото почистване на килими не е никак лесна задача, като понякога изисква сериозна изобретателност и креативност. Естествено статии като тази имат за цел да ви помогнат във вашата задача по почистване на килими.

Защо е толкова трудно премахването на мазни петна? Както отлично знаете, за да бъде нашия килим красив възможно най-дълго време, то трябва да му се прави почистване, което да предотврати преждевременното му износване. Наред с неща като използването на прахосмукачка срещу праха и четка натопена в разтвор с вода и почистващи препарати, то друга основна препоръка в този аспект е максимално ниското време за реакция, когато става въпрос за петна по килима.

Най-големия проблем при петната по килима, изискващи понякога цялостно почистване и дори пране на килими са мазните компоненти. Ако става въпрос за животинска мазнина, то проблемът е дори по-сериозен, защото тя се втвърдява и се набива учудващо надълбоко в материята на килима. При петната от растителни мазнини проблема също е изключително сериозен, като типичен пример се явяват петната от маргарин и олио например.

За да се справите при подобни предизвикателства, то най-добре е да не бързате с търкането, а да се фокусирате върху мисленето и анализа на характеристиките на веществото, причинител на петното. Така лесно ще достигнете до извода, че този тип петна се попиват с по-специфични материи.

Един добър начин да се справите (не напълно за жалост) с петна от животинска мазнина е използването на ютия, която да я разтопи, а между ютията и килима да поставите високо попиваща хартия или кърпа от подходяща материя. Така ефекта едва ли ще е 100%, но поне самото петно няма да си личи толкова, докато отново стане време да занесете своя килим на фирма за пране и почистване на килими.

Тези специализирани фирми разполагат с идеални за подобен тип дейности машини, препарати и служители, като те с лекота ще се справят на 101% при задачи като почистване и пране на килими.

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.