Етапи на СЕО оптимизацията

03.12.2011 | Автор: | Публикувано в: SEO, Web проекти, Други, Онлайн бизнес, Услуги

Тъй като процеса на SEO оптимизация е сложен, съставен от множество скрити механизми, обединяването на които да допринесе за успешно класиране на сайта Ви, правилното й провеждане е от изключително значение. Ето защо тя е разделена на няколко етапа, на които е необходимо да се обърне специално внимание при оптимизиране на даден сайт.

На първо място е необходимо провеждането на обстоен анализ на сайтовете, с които Вашите конкуренти разполагат. Забележете техните ключови думи, съдържанието, посещаемостта, офертите, и представете нещо различно, което да Ви постави с една крачка над конкуренцията Ви.

Подборът на ключовите думи е от съществено значение за добрата SEO оптимизация на сайта и е следващият етап от процеса. Този етап включва и оптимизиране на структурата на сайта, добавяне на достатъчно количество ключови думи и мета тагове.

На трето място идва регистрирането на сайта Ви във всички известни търсачки, както и в тематични и нетематични каталози, директории, справочници и социални мрежи.

Обмяната или покупката на линкове е последният етап, който ще подобри рейтинга на сайта Ви в търсачките. В края, направете равносметка на извършеното, разгледайте данните от статистиката и вижте, дали можете да добавите нещо към някой от етапите, за да направите резултатите още по-добри. При правилно провеждане на всеки от отделните етапи на SEO оптимизацията, резултатите скоро ще станат видими както за Вас, така и за Вашите сегашни и бъдещи клиенти.

Автор:

Този автор има 14 публикувани статии до сега.

Коментари (1)

  1. Има и още едно неще много важно- това да правиш т.нар. дълбоки линкове. Това са връзки не към основната а към вътрешните страници и автора с линка си в статията го показва как става.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.