Здравословно Хранене за По-Добър Тонус

04.11.2011 | Автор: | Публикувано в: Хранене

Опитвате се да подобрите вашият тонус и здравословно състояние, но не ви допада никое от известните решения? Ето няколко лесни метода, които ще помогнат на всеки, който има желание да възстанови своето здраве:
1. Хранете се Здравословно – Лесно е да се каже, но не е толкова лесно да се направи, като имаме в предвид боклуците, които ни заливат и изкушават. А здравословното меню е едно от най-важните неща, с които трябва да се съобразяваме, ако искаме да имаме крепко здраве. Всеки е наясно с това, но за повечето хора е неприятно да се прави. Но ето ви няколко стъпки с които да се съобразявате:
* Намaлете солта.
* Намалете приема на рафинирани храни и на храни с неясно съдържание.
* Приемайте зеленчуци, например Спанак, който е богат на витамини и желязо.
* Бананите имат полезен елемент, който регулира кръвното налягане, така че похапвайте си от време на време.
* Яжте риба поне веднъж седмично – рибата е богата на протеин, витамин Б калций, омега 3 мастни киселини.
2. Правете редовно упражнения – Не е нужно да спортувате, за да подобрите тонусът си. Всяка сутрин след ставане може да правите по 10 минути разтегателни упражнения. Ще ви се отразят тонизиращо и разсънващо много по-добре от кафето. А ако сте на работа близо до вкъщи, походете пеша до работата си. Стремете се да се разхождате когато имате възможност.
3. Пийте достатъчно вода – Организмът ви се нуждае всеки ден от няколко литра вода за да бъдете здрави. Дали ще пиете вода, или плодови напитки е без значение, но избягвайте газираните напитки, особено тези с уж полезните аспартами – просто няма такова нещо като полезен аспартам, всичките са вредни за здравето.
4. Почивката е ключът към вашето здраве – Дори и да се съобразявате с горните съвети, ако не си почивате редовно и качествено, спукана ви е работата. Претоварването влияе много зле на вашият организъм и бързо ще влоши здравният ви тонус. Така че когато ви се отдаде възможност, дори всеки уикенд ходете на почивка, дори да е само разходка на открито.
5. Намалете Стреса – Вече всеки знае, че стреса влия пагубно на здравето. Но болшинството хора не се замислят над този проблем. Намаляването на стреса при всеки индивид е строго индивидуално. Проверете вас какво ви успокоява и го правете, когато сте напрегнати. Ето ви няколко идеи :

  • Медитация
  • Четене
  • Слушане на музика
  • Йога и мн мн други

Начините да подобрите здравето си, само трябва да имате желанието и да ги прилагате. И съвсем скоро ще се почувствате много по-добре.

Автор:

Този автор има 13 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.