Хранителни добавки и холестерол

Не винаги високите нива на холестерол могат да бъдат намалени с диета и упражнения. Понякога лекарства или хранителни добавки са необходими. Тялото се нуждае от  холестерол, но ако нивата в кръвта са  прекалено високи, това може да увеличи риска за инсулт и инфаркт.

Според Американската асоциация за сърдечни заболявания, повече от 100 милиона американци са с ниво на холестерола, което е над нормата , а един от всеки пет е с викото ниво. Около 15% от холестерола, който се произвежда в тялото се дължи на храните, които приемаме, затова само диета не може да помогне, ако нивата са прекалено високи. Хранителни добавки или медикаменти може да са необходими.

Ако предпочитате да не вземат рецепта за лекарства, опитайте хранителни добавки. Хранителни добавки с чесън, хранителни добавки с ниацин (витамин В3), хранителни добавки с растителни стероли, хранителни добавки с растителни станоли, хранителни добавки с псилиум, хранителни добавки с бета-глюкан, хранителни добавки с червен ориз, екстракти от дрожди, хранителни добавки с поликозанол, и хранителни добавки с тилчец всички те имат защити за намаляване на холестерола.

Тези различни естествени вещества спомагат за борба с висок холестерол по различни начини. Някои от тези хранителни добавки, за стероли например растителни и псилиум, пречат на усвояването на холестерола. Разтворими фибри като бета глюкан (намира се в овес и ечемик) и тилчец е са доказани за намаляване на нивата на лош холестерол.

Фирма „Буров” ООД е създадена 1990г. И доказан призводител на натурални хранителни добавки. В момента фирмата предлага на пазара над 70 вида хранителни добавки с различна насоченост.

Автор:

Този автор има 5 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.