Съвети за отглеждане при доставка на саксийни цветя – ЕХМЕЯ

04.11.2011 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети, Цветя

Ехмеята е най-големият и красив представител на бромелиевото семейство растящо в тропическите зони на Америка. Това растение е лесно за отглеждане в домашни условия, ето защо е предпочитан подарък при поръчката за доставка на саксийни цветя. Листата му са сиво-зелени и в долната си част образуват нещо като резервоари за вода, тъй като повечето представители на това семейство усвояват влагата и хранителните вещества чрез листата си, а не с корените.

Инструкции за отглеждане

  1. Поставете вашата Ехмея в по-светлата част на стая с южно или западно изложение (ако е възможно), но не под директна слънчева светлина. Температурата в стаята не трябва да пада под 16 градуса.
  2. Поливайте вашата Ехмея като поддържате резервоарите, които се образуват в долната част на листата винаги пълни. На всеки три месеца обръщайте цветето надолу за да премахнете старата вода. Това ще го предпази от гниене и изчерпване на минералите. Поливайте почвата само когато видите, че е напълно суха.
  3. Използвайте листни торове през горещите месеци, когато растежът е най-активен. Прилагането на торове се прави веднъж на всеки 6 седмици.
  4. Когато корените изпълнят саксията на Ехмеята, тогава трябва я подмените с един номер по-голяма. Използвайте торф и компост смесени с 1/3 част стърготини от кора и 1/3 перлит или по-остър пясък.
  5. Преглеждайте вашата Ехмея редовно и внимавайте за атаки от насекоми или кърлежи. Най-добрият начин за премахването на паразити от листата е чрез използването на тампон напоен със спирт или със специален спрей.

Както виждате след като получите подарък доставка на Ехмея, вие няма да имате много грижи с нея, а в замяна тя ще придаде красота и изисканост на дома ви.

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.