Важни Съвети при Линк Билдинг

03.11.2011 | Автор: | Публикувано в: SEO

Изграждането на Връзки е неизменна част от процеса на SEO оптимизация на страница. Дори може да се настоява, че е най-значимата стъпка в покачването на оптимизирания блог в класирането на търсещите машини, в частност Google, по желани ключови думи. Изграждането на Връзки е така наречената външна оптимизация на сайта и обяснено с по-прости слова, това е получаването на достатъчно връзки към оптимизираните страници от други сайтове.
При търсенето на линкове към оптимизираният сайт имайте в предвид долните критерии:
” Тематика на страницата – колкото по-близка е като тематичност до вашият блог, толкова по-силен е линка.
” Класирането на страницата в Google – колкото по-високо е класирана, толкова по-качествен ще е линкът към оптимизираният сайт от популярната блог.
” Разположението на връзката – колкото по-видно в страницата, толкова по-добре, като най добре е в самият текст на публикацията, или ако линка е разположена на целия блог в горната част е най приемливо.
” Преходи по връзката – по друг начин казано колкото повече кликвания има през един линк, толкова по тежък става той. А преминаванията по линка зависят напълно от предишните 3 критерия: ревалентност, популярност на страницата и разположението на връзката в нея. Същото важи и за линковете от социалните мрежи, колкото е по харесвана новината, толкова повече нови гласове ще получите и повече хора ще посетят вашият сайт и така самата тежест на връзката се увеличава/ дори да е nofollow/ и вашето класиране в търсенията на Google ще се подобри.
” Разновидност на връзките – не искайте само dofollow връзки, не е типично. Вземайте си както nofollow връзки, така и голи линкове, т.е които са без текст, а са само url адрес.
” Разновидност на сайтовете – целете се да вземате връзки от различни видове сайтове като: сайтове тип класация; директории или каталози, както тематични или регионални, така и общи; социални мрежи; форуми и коментари; директории за статии; публикации в блогове на познати, така наречения guest posting т.н.
В заключение мога да спомена, че намерението за налинкване трябва да ви е постоянно в главата, като фикс идея и където усетите възможност да поставите връзка към вашият сайт – да се възползвате от нея.
В следващите статии ще се спрем с повече подробности на самите методи за линкбилдинг, както и добрите практики за всеки един от тях.

Автор:

Този автор има 13 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.