Каква е историята на града Созопол и с какво може да ни предложи?

27.10.2011 | Автор: | Публикувано в: Морски туризъм

България разполага с доста градове които имат богато наследство и история. Като такъв град може да посочим Созопол. От Черноморието на България той е най – стария град и също така взема участие в списъка със 100те национални обекта като е поставен на една от челните позиции– 8.
Историята на града е доста богата, и ако желаете да го посетите и да се настаните в точно опреден хотел в созопол може да бъде реализирано безпроблемно, защото могат да бъдат откири значителна част от отлични оферти за море.
Като най- ранни заселници в този географски регион можем да определим тракийските племена. Преселници от Мала Азия през 610 г пр.Хр се насочили към Созопол и те установили град държава и неговото наименование било Аполония Понтика – на името на техния Бог Аполон. Именно този град е бил най- богатия по Черноморието като е имало засилена търговия. Основните видове търговия е била с мед, вино, зехтин, платове и др.
През по нататъшните епохи града е попаднал под ръката на Александър Македонски, а неговия следващ владетел е била Римската империя. Развитието на Созопол е стигнало до такава висини, че чак града е основал своя колония – Анхиало (дн. Поморие).
Когато е управлявал хан Крум града е станал територия от България. През 1445 града попада под османско иго и точно от тогава са се стояли дървените къщи, които може да зърнете дори и днес като обикаляте улиците в Стария град. След Освобождението Созопол се превръща в малко рибарско селище.
Сега града е доста привлекателна и желана дестинация за туризъм. Това е едно прекрасно място където може да прекарате една невероятна почивка на море. Има множество хотели в созопол, които осигуряват доста интересни и добри оферти, а може би най – голям интерес би представлявал един хотел на брега на морето, и това е така поради факта че имате възможност да се събудите сутрин с една невероятна гледка и сте разположени само нняколко метра от плажа.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.