Полезна и интересна информация за летния курорт Созопол

10.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Морски туризъм

Созопол е древен град по южното черноморие на България, разположен на на 35 км. южно от Бургас. Днес той е сред един от най-популярните морски курорти по българското черноморие и едно от нещата, с които е много популярен е с празниците на изкуствата Аполония (те се правят всяка година в началото на Септември). Името си носят от древното име на града. Созопол е съставна част от Бургаска област и от Декември 2009 населението на града се състои от 5,410 жители. От 1984 Созопол е домакин на празниците на изкуствата Аполония провеждащи се всеки Септември – те включват културни събития, изложби, филми, музикални и танцови спектакли, презентации на книги.
Най-натоварените месеци в годината са от Май до Септември защото в този период туристи от цял свят идват да се насладят на прекрасното историята,плажовете и атмосферата на този превъзходен курорт.
Созопол е един от най-старинните градове по черноморието в България. Основните заселници на това място датират от бронзовата епоха. Проучвания под водата в района на пристанището обозначават много керамични съдове, оръдия на труда от тази епоха и реликви.
Ако сте се насочили към почивка на море старинния Созопол има множество хостели, къщи за гости както и созопол хотели където може да прекарате една страхотна ваканция. Созопол се дели на два града – стар и нов. В старият град има много старовремски къщи, които се открояват със своята архитектура. В новият град могат да се намерят много морски заведения, които дават на туристите вкусна морска храна и морски дарове. Едно доста интересно преживяване би могъл да ви даде един хотел на брега на морето. Гледките сутрин са наистина прекрасни да се събуждате сутрин и да похапнете своята закуска с такава гледка!

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.