Летният курорт Созопол и какво предлага на своите гости

29.05.2012 | Автор: | Публикувано в: Морски туризъм

Разположен на полуостров 34 км. от Бургас Созопол е град , които може да даде много неща на своите посетители. Известният Созопол има от къщи от 20 век, които обградени от богати градини. Основният притегателен фактор за туристите са спокойните и красиви плажове – 1 е при затворен залив, а втория с по-големи размери на юг от града. Градът е разделен на две(2) части – стар и нов град.
Старинният Созопол с неговия обаятелен калъдръмен стар град е разположен на умален полуостров и е един от най-страхотните градове по южното черноморие на България. Градът се отличава с неговите прекрасни плажове, изключителна атмосфера, много добро настаняване и транспорт. Той от известно време е популярен курорт и това идеално място за проучване на целия район (какво има в близост до града). Старият град на Созопол е е географски разположен в предпазен залив, който е под формата на подкова и осигурява по-плитко къпане и доста повече удобства, докато плажа в новия град е разположен на около километър на юг.
В новия град има голяма част от заведения и ресторанти ,които могат да се открият по плажната алея, които осигуряват множество вкусни ястия, морски дарове и деликатеси, които ще спомогнат да прекарате една страхотна почивка в созопол. Новият град на Созопол също така дава много атракции на своите посетители. В новият град освен това много хостели, къщи за гости и хотели, където всеки посетител на старинния Созопол може да се настани според своите отделни критерии.
Созопол е известен летен курорт, най-разпознат с неговата обичайна обстановка, 2 неповторими плажа, и доста забележими и интересни къщи от 19 век, някои, от които 45 от тяхса избрани за национални паметници на културата. Докато Созопол е много натоварен през месеците Юли и Август, извънсезона града се завръща към заспало рибарско селище и това е любимо убежище на много артисти и писатели. С влизането си в града вие минавате по криволичещ път и пред вас се показва страхотна гледка над созополското пристанище.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.