Китен хотели

19.02.2012 | Автор: | Публикувано в: Морски туризъм

Морската база “Балканика” е интересна да се посети, защото предлага практикуването на редица водни спортове – от подводен риболов, подводна археология до ветроходство, яхтинг, водни ски и други интересни спортове. Тук са разположение тенис корт, футболно игрище, тенис маси, фитнес, басейн, баскетболни и волейболни игрища и други интересни спортни атракциони. За гостите на курорта има множество добри хотели в Китен, а също така районът е подходящ за любителите на селски туризъм.

Китен разполага с два плажа, където има възможност за наемане на сърф, водни колела, джет, както и возене на т.нар. банани, делта планер и др.  Всеки може да наеме шезлонг, чадър, на разположение са и масла против изгаряне и други. Летовниците могат да се забавляват на плажа на плажен волейбол и футбол,
Двата пясъчни плажа са с обща площ от около 145 кв.км. “Китен Атлиман” се нарича още Север плаж. Той е разположен на едноименния залив, като площта му е около 81 000 кв.м и включва и прекрасни пясъчни дюни. От двете страни плажът е заграден от висок скалист бряг. Южният плаж е разделен условно на 2 плажа – “Китен-юг” и “Къмпинг Китен”. Намира се в красив залив, който е с дължина на брегова ивица малко повече от километър.

До Китен са плажовете на ММЦ – Приморско и “Приморскоюг”, като те са сред най-големите плажове на южното българско Черноморие.  Жителите и гостите на курорта се радват на мек, топъл и влажен климат. Средната дневна температура през лятото е 27 градуса, лятото се характеризира с около хиляда и седемстотин слънчеви часа. Туристите могат освен в многото квартири в курорта, да пробват и къщи за гости в курорта и околностите.

Автор:

Този автор има 12 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.