Сипадан и гмуркането

13.11.2012 | Автор: | Публикувано в: Морски туризъм, Съвети за пътуване

Това е единственият океански остров в Малайзия, с височина 600 метра и местоположение край бреговете на остров Борнео в Сулавеси. Островът представлява изгаснал вулканичен конус около, който се разиват живи корали в продължение на хиляди години. Сипадан е хабитат на редки видове костенурки, акули, над 5 хиляди вида представители на морският свят и стотици разновидности на корали.

Това са основните причини професионалните гмуркачи наред с аматьорите да предпочитат дайвинг в Сипадан пред всяка друга дестинация. Но не всеки желаещ да види подводния свят бива допуснат. За да се запази красотата на подводното царство в Сипадан ежедневно се допускат само 120 гмурчи. Всеки водолаз, който е имал възможността да се потопи в неописуемата с думи красота на подводното царство печели мигновенно уважението и завистта на своите колеги. Тъй че, ако сте си избрали тази дестинация за вашето следващо или първо гмуркане организирайте си програмата добре, така че да влезете в топ 120 гмуркачи на този очарователен остров!

Но ако дайвинг преживяванията ви омръзнат, което е почти невъзможно предвид, че Сипадан се слави с най-богат подводен свят, друга невероятна атракция е на ваше разположение. Гробницата на костенурките представлява подводна варовикова пещера, която примамва любопитството на туристите със своите тунели пълни със скелетни останки от костенурки.

Сипадан и неговият подводен свят ви очакват!

Автор:

Този автор има 16 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.