С какво е характерен Созопол през есента

21.10.2011 | Автор: | Публикувано в: Морски туризъм

В морските курорти България когато дойде есента изчезват безкрайните купони, забавата и безгрижни дни. Лятно време живота по улици не престава дори и вечер. Малко курорти остават пълни и активни към края на месец Септември и могат да предложат добра почивка на море. Характерно, е че улиците на тези градове изцяло се трансформират. Независимо от това има един курорт, които е привлекателна дестинация и то не основно през лятото и това е Созопол.
Атентичен знак на града е фестивалите на изкуствата Аполония които биват провеждани в началото на месец Септември. Това е доста интересен фестивал, особено за софиянци , които изпълват черноморския курорт. На улиците на града могат да се видят художници и артисти искащи да се изявят пред широката публика. Редица от театрите от столицата именно там демонстрират своите представления през есентта. Така също града си има свои редовни гости и те и те пристигат точно за за Аполония. Друг момент е че хората идват в града да се насладят различните параклиси и реставрирани къщи.
Разграничаващо се от есента лятото е е доста харесвано от българските археолози и те през този сезон водят рхеологични експедиции и разкопки на остров Свети Иван. По време на есента тези разкопки се отлагат и се започва работа отново през следващата година. В непосредствена близост до остров Свети Иван е разположен остров Свети Петър или още по – известен като „остров на птиците“. Не трябва да забравяме и за третия остров, които може да бъде видян от Созопол – остров Св. Крик.
Въпреки че сезона много не дава много възможност за влизане в морето през есента една разходка с туристическо кораб или лодка звучи добре. Но ако търсите романтика може би това е времето през което Созопол може да Ви я предложи, вместо лятото когато улиците са оживени и живота кипи. По това време може да бъде видяна истинската красота на созополските къщи.
Освен това по- това време хотелите в Созопол поднасят много добри и привлекателни оферти, а ако сте се ориентирали към хотел на брега на морето то тогава ще можете да извлечете максималните изгоди от един такъв.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.