Интересни места, които могат да бъдат видяни в античния Созопол

14.07.2011 | Автор: | Публикувано в: Морски туризъм

Созопол е популярен с това че е един от 100те, които Българския туристически съюз избира. Созопол разполага с много храмове , църкви . Предлагаме на вашето внимание няколко от тях:

Старинният Созопол
Интересен факт е че старата част на Созопол е обявена за музей. Стотици жилищни къщи от 18 и 19 век обособява духа на града.

Антични некрополи
Изследователите са започнали да се интересуват от древния Созопол още от 19 век. Цялото внимание е насочено към некрополите и тяхното и какво те съдържат. Някои от по-известните са намират ”Калфа“, „Харманите“, „Буджака“ и Морската градина.

Тракийски крепости в Бакърлъка
През периода 13-12 в. пр.н.е. траките построяват направена от камък защитна линия оформена от крепости на всяка по-издигната точка от планинският рид, обхващаш старинния Созопол.

Остров Свети Иван
Характеризира се с това че е най – големият от петте острова в българското море.Разположен е на 910 м от полуостров Столец в Старият Созопол. Характерно за него е че е като заедно с Аполония вървят ръка за ръка.

Старинния Созопол осигурява доста забележителности през лятото, когато хотелите в Созопол работят нон-стоп, а благодарение на неповторимата атмосфера ще получите така дългоочакваната почивка, от която се нуждаете. Също така града предлага много оферти за море.

Автор:

Този автор има 57 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.