Първият научен журнал публикуван от Springer и Versita

19.03.2011 | Автор: | Публикувано в: Култура и общество, Ревюта, Ревюта на книги

Springer и Versita пуснаха новото допълнение към тяхната съвместна издателска програма – Журналът „Дробно смятане и приложен анализ” (Fractional Calculus and Applied Analysis). Той е първото българско издание, което ще се присъедини към програмата на Versita/Springer.

Понастоящем Springer и Versita издават съвместно 24 научни списания в множество дисциплини. Тъй като целта на партньорството е да насърчава изследванията в Централна Европа, както и тези на глобално ниво, българският научен журнал в сферата на математиката е важно допълнение към портфолиото.

След присъединяването към съвместната издателска програма на Versita/Springer Журналът “Дробно смятане и приложен анализ” (Fractional Calculus and Applied Analysis) ще се ползва от множество предимства. Той ще си осигури по-широк достъп, повече читатели и по-голяма информираност относно уважаваните търговски марки на Springer и Versita. “Дробно смятане и приложен анализ” (Fractional Calculus and Applied Analysis) има причини за оптимизъм: в периода между 2006 и 2009 година, влиянието на журналите, издавани съвместно от Versita и Springer, се е увеличил със 70%, а достъпът до изданията на Versita/Springer е нараснал съществено.

Проф. Виржиния Кирякова, управляващ редактор на Журнал “Дробно смятане и приложен анализ”, заяви: “Целта на журналът е да бъде възприеман като ценен източник на изследователски резултати, отговарящи на най-високите стандарти, в сферата на дробното смятане и тясно свързаните с него области на математическия анализ.

Въпреки, че „Дробно смятане и приложен анализ” е основан като международно издание, насочено към глобалното семейство на математиците и учените в областта на приложните науки, според нас, присъединяването към съвместната издателска програма на Springer/Versita е важна стъпка, както за постигането на тази цел, така и за повишаване на неговата достъпност в световен мащаб. Безспорно това ще ни осигури по-широки възможности за представяне пред глобалната научна общност”.Ясек Циесиелски, управител на Versita, коментира: “Като компания, посветила се на насърчаването на научните открития от Централна Европа, ние се гордеем с възможността да окажем подкрепа на този български журнал, за да може той да прерасне в едно истинско международно издание, достъпно в библиотеките по цял свят. Благодарение на обширната реклама и глобално разпространение, специалистите по математически анализ и учените в областта на приложните науки по света ще могат да се запознаят с ценните изследователски резултати и те да им послужат като вдъхновение”.Журналът „Дробно смятане и приложен анализ” е специализирано списание с високо качество, насочено предимно към приложния математически анализ. Списанието е основано през 1998 година, а неговият редакционен съвет включва най-активните изследователи в областта. Сред редакторите – учредители са известни пионери в дробното смятане.Springer (springer.com) е водещ световен издател на научна литература. В сектора на науката, технологията и медицината (НТМ) групата публикува около 2 000 списания и повече от 6 500 нови книги всяка година, като разполага с най-богатата колекция от електронни издания в сферата на НТМ в света.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.