4 съвета за портфолиото, които младите дизайнери трябва да знаят

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Изкуство, Образование

Ето как младшите дизайнери могат да постигнат по-добро Портфолио.

Съвети за портфолио за новобранци в сферата

Когато едва започвате дизайнерската си кариера или сте в начален стадий, може да е сложно да направите портфолиото си добро и отразяващо вашите умения. Може би нямате достатъчно „свършена“ работа, за да създадете дълъг pdf с примери и може да не чувствате, че сте допринесли достатъчно за проект, за да го включите в уебсайта си. Но няма нужда да се паникьосвате.

Вероятно е необходим съвет за портфолиото ви, съобразен с вашето ниво. Попитахме топ творци, какво търсят в портфолио и по-конкретно какви съвети имат за младшите дизайнери. Прочетете, за да откриете какво казаха …

  1. Използвайте само един проект

„Ако тепърва започвате и откривате, че изстъргвате архива си за материали, бих препоръчал да се профилирате само с един единствен проект, към който се чувствате сигурни“, казва Thijs Remie, вицепрезидент по продуктов дизайн на WeTransfer.

“Това може да е достатъчно, за да внушите доверие на човека от другата страна на масата и да ги накарате да видят вашия потенциал.”

И разбира се, че ако не харесвате някоя от вашите работи, не я включвайте: „Не показвайте работа, която чувствате, че не ви представлява и зад която не сте готови да застанете гордо“.

  1. Не оценявайте уменията си

„В момента има тенденция, в която хората дават оценка на своите умения: Photoshop Skills 8/10, да речем“, казва Пол Рей, креативен директор в Chapter. „Защо бих искал да наемам човек, който не е удивителен? Възможно е това да не е най-силното ви умение, но не го подчертавайте! “

  1. Проявете ангажираност към развитието си

„Ценя ясната демонстрация на талант, интелигентност, нагласа и ангажираност да се развива в сферата на графичния дизайн, казва Реми.„ Младшите графични дизайнери може да имат ограничен професионален опит в работата, но очаквам те да проявят сериозен потенциал и да носят този свой потенциал към общото развитие на компанията и така да се подпомага целия  екип. Следователно се очаква от тях да участват пълноценно във всеки дебат и да чуят гласа им. ”

Как можете да покажете това чрез своето портфолио? Уверете се, че подчертавате творческия принос, който сте имали в проектите, и правите ясно, че сте ценна част от екипа.

  1. Създавайте ново портфолио всяка година

“Чувал съм хора да казват, че веднага след училище трябва да създавате ново портфолио всяка година. Така установявате и намирате своя стил,” казва Джъстин Габард, арт директор в Google Play. “Това може да бъде работа с клиенти, взаимосвързана със себе си. Ваши посветени проекти, така че не сте ограничени от работата, която получавате и може да подчертаете стила си. “

 

Тази статия първоначално се появява в брой 291 на Computer Arts, водещото световно списание за дизайн. Автор на статията е Лиса Хасел.

Автор:

Център за професионално обучение Мултитрейн провежда професионална подготовка и обучение в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на професионална квалификация. При нас ученето и подобряването на професионалните умения и компетенции се преплитат, за да можете да постигнете развитие във вашата кариера – в крак с днешния динамичен пазар на труда и растящата конкуренция. Центърът е лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) за извършване и удостоверяване на професионално обучение по девет професии и десет специалности.

Този автор е публикувал досега 1 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.