Могат ли децата да научат първо друг език пред майчиния?

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Бебета, Образование

Знаете ли кое е в основата на проговарянето на децата? В основата е това родителите да не тръгват с нагласата “нашето 3 месечно бебе е малко, не разбира, защо да му говорим”. Ако не говорим на децата, те логично ще проговорят по- късно. Всъщност децата първо “слушат” езика и развиват умението да разбират, а след това идва проговарянето. Ако не им говорим, те наистина не разбират. Децата имат различни наклонности и способности. Възрастта, на която проговарят, варира. Ако детето не говори, това не означава, че то е по-малко умно. Някои деца няма да се опитат да говорят, докато не могат да го кажат перфектно. Това може да е тяхната същност. Няма абсолютно правило.

Защо тогава е добра идея английски език за деца, преди да говорят на майчиния си език? Защото те могат да разбират два езика и да говорят на два езика едновременно! Важно е да имаме втори език в ранна възраст. Английският, разбира се, е за предпочитане повече от всеки друг език заради значението му като международен език. Като цяло, защо е важно да има поне още един език? Важно е заради функциите на мозъка. Ще разгледаме това по няколко различни начина. Всичко е свързано с мозъка.

Мозъкът на децата расте от момента на зачеването. Когато се роди детето, то вече може да диша, вижда, чува. Въпреки това детето има хиляди и милиони, милиарди и трилиони мозъчни клетки, които все още не са свързани. Как се свързват мозъчните клетки? Свързват се чрез стимул. Чрез стимула мозъчните клетки започват да се свързват. Те искат да се свържат. Това е тяхната цел. Огромното мнозинство от тях няма да се свържат, но колкото повече стимули им даваме, толкова повече ще се свързват. Веднъж свързани, те ще останат свързани за цял живот. Ранните връзки са трайни. Никога не можеш да бъдеш твърде млад, за да учиш.

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.