Защо е полезно да учим английски език с приятел?

27.04.2020 | Автор: | Публикувано в: Образование

Много хора, които искат бързо да напреднат в изучаването на английски език избират индивидуалната форма на обучение.

Тя обикновено дава много  добър резултат, и все пак не винаги е  най-добрия начин да се провеждат часовете. Има комбиниран вариант между групово и индивидуално обучение, а именно обучение на двама човека – системата „учи с приятел”. Практиката показва, че понякога тя дава по-добър резултат дори от индивидуалната форма на обучение, тъй като когато се комбинирате с друг човек, който е на същото ниво на владеене на английски език, Вие си създавате възможност едновременно да прекарвате време заедно, вършейки нещо полезно в момент, в който и  мотивацията е по-голяма.

Системата „Учи с приятел“ ще намерите на този адрес: Образователен център Sense I study  Образователен център Sense I study

При някои курсисти наличието на друг човек предизвиква състезателния им дух и ги кара да отделят много повече време за подготовка вкъщи, отколкото ако се обучават самостоятелно. Освен това, общуването с човек на Вашето ниво позволява и провеждане на диалози, ролеви игри, ситуации, в които курсистите ще са равнопоставени,що се отнася до нивото им на владеене на английски език, което протича по различен начин при провеждането на същите с преподавателя.

Учи с приятел също така е благоприятно и от икономическа гледна точка, а именно – ще спестите, тъй като цената му е по-ниска от тази на индивидуалното обучение.

Когато избирате вид курс по английски език за себе си, помислете преди това има ли някой с който можете да се комбинирате.  Ако нямате такъв познат – попитайте преподавателя, може би има човек, който също чака да се появи някой на неговото ниво, за да се комбинирате за курс.

И най-вече преценете сами – как учите по-добре, в компания или без?Ще ви мотивира ли присъствието и на друг човек в курса?

Това зависи, разбира се и от личността на човека. Така че когато избирате курс за себе си, помислете и за тази възможност.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.