7 съвета за по-евтини самолетни билети

07.03.2011 | Автор: | Публикувано в: Отдих и туризъм, Съвети за пътуване

С малко планиране и предвидливост е възможно да пътувате до вашата предпочитана дестинация без това да се отрази значително на вашите финанси. В тези няколко реда ще се опитаме да съберем седем добри идеи, които ще ви помогнат да намерите по-бързо изгодни билети за самолети.

1. Обръщайте внимание, когато в медиите има информация някоя самолетна компания, това значи, че най-вероятно в този период провеждат рекламна кампания и едно от нещата, част от кампанията им е да предлагат временно евтини самолетни билети.

2. Проявете гъвкавост в датите за полета. Вторник, сряда и събота най-често по-евтини дни за полети. Това важи и за много късни и много ранни полети. По време на билетите по правило са значително по-скъпи. Това важи и за сезона на отпуските.  3. Интересувайте се от пакетите на авиокомпаниите. Често ако наемете кола и купите хотелски престой чрез авиокомпанията, пакета ще ви излезе по-евтино. Винаги сравнявайте техните цени и изчислете колко би ви струвало всичко, ако резервирате хотел сами.

4. Намерете сайтове за сравнение на цените на самолетните билети. Проверете в Интернет с ключови думи “евтини самолетни билети”, “самолетни билети цени“, “самолетни билети промоции” и други подобни, за които може да ви хрумне.

5. Резервирайте предварително. Колкото по-рано резервирате  вашето пътуване, толкова по-насметка ще е вашия самолетен билет. Това е по-трудно приложимо, отколкото изглежда и изисква планиране доста преди датата, на която ще летите, но средствата, които ще спестите ако направите малко усилия не са малко.

6. Поинтересувайте се дали самолетната компания, с която ще пътувате има програма за лоялни пътници. Може да се предполага, че и друг път ще бъдете с тази компания, и ако съберете повече точки може би ще летите по-евтино или ще придобиете някои екстри. Не неглижирайте тази възможност.

7. Важно е да знаете, че едни от най-евтините самолетни билети се предлагат от нискотарифните компании като: Wizz Air, EasyJet, GermanWIngs, Flyniki и други.

Автор:

Този автор има 4 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.