ББ крем или фон дьо тен да изберем

02.04.2015 | Автор: | Публикувано в: Женски неща

В последно време употребата на бб крем стана масова и превзе доста голям участък от домашната ни козметика. В началото на появата на кремовете, дамите се чудеха каква е разликата между тях и фон дьо тен.

Въпреки, че и двата продукта имат за цел да тонират кожата ви и да покрият нейните несъвършенства, то в отделни ситуации професионалните козметици предпочитат единия пред другия продукт. В следващите редове, ще ви запознаем с това кои са тези моменти, за да употребите и вие двете различни изделия по правилен начин.

Положителни и отрицателни страни на фон дьо тена

Фон дьо тена съдържа множество пигменти, които гарантират доброто нанасяне на вечерен грим и отстраняване на несъвършенствата по кожата ви. Плюсовете му са издръжливост и блясък, а като минус можем да броим ограничения избор на оттенък.

В случай, че се нуждаете от плътно покритие и искате сияйна кожа, то може да селектирате фон дьо тен с основа на светлоотразяващи части. А при положение, че търсите безупречност на вашия грим за поне дванадесет часа, изберете течния фон дьо тен за добри резултати.

Положителни и отрицателни страни на ББ крем

В случай, че кожата ви е нормално, спокойно нанесете бб крем и не се притеснявайте за крайните резултати. Полагайте козметичния продукт върху почистена кожа за максимален ефект. В наши дни ще намерите бб кремове за различни типове кожа и даже за съпротива против бръчки.

Малък недостатък е, че бб кремът не може да замаскира качествено недостатъците ви, колкото използването на фон дьо тен например. Това разбира се, не е толкова важно, колкото изглежда, защото на преден план излизат множество други плюсове.

Така например палитрата на бб крем не е много голяма и предлага само два-три оттенъка. Това спомага за избора на цветове, а всички тонове се разнасят прекрасно по кожата ви. Не е случайно твърдението, че бб кремът създава усещане за здрава и бляскава кожа. Колкото по-тънко покритие прилагате, толкова повече се отразява и светлината.

Заради наличието на лека текстура, няма да има нарушение на цвета на вашата кожа поне до вечерта. Трябва да имаме предвид обаче, че гримът трябва да се освежи, защото кремът има тънко покритие и няма да успее да скрие несъвършенствата за по-дълъг период от време.

Автор:

Този автор има 132 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.