Как да открием скрити течове във водопровода на нашият дом

21.01.2011 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Понякога, когато получим твърде висока сметка за вода се питаме дали нямаме скрит теч в тръбите на нашият дом за който би могъл да се погрижи един квалифициран водопроводчик.

Преди обаче да се обадим на най-добрите водопроводчици, които можем да помолим както да отпушат канала, мивката, ваната, бидето и други подобни ВиК инсталации, то трябва да сме сигурни, че проблем действително съществува.

Най-лесният начин да осъзнаете дали има теч във водопровода ви и дали е нужна евентуалната намеса на водопроводчик е да се заслушате. Макар да не виждате теча от тръбите на водопроводната инсталация, то почти винаги можете да го чуете(Уверете се, че преди да опитате да локализирате подобен проблем е добре да изолирате абсолютно всички източници на шум във вашият дом).

Още един начин да сте сигурни че имат проблем във ВиК инсталацията на вашият дом и преди да прибегнете до услугите на водопроводчик да направите т.н. „анти-теч” тест, препоръчван от водоразпределителните дружества.

Той се състой от следните стъпки.

1.       Проследете консумацията на вода във вашият дом

2.       Запишете стойностите показвани от водомера късно вечерта

3.       Осигурете спирането на водата за да са адекватни вашите измервания

4.       Сравнете показанията на сутринта със тези от вечерта, ако има разлика, то има 99% вероятност да съществува теч, като колкото по-голяма е разликата в показанията на водомера, толкова по-сериозен е теча.

Статистиката показва, че капещ кран, спукана тоалетна и други подобни аварии костват около 5% от използваната от едно домакинство вода, респективно от неговата сметка.

Ако сте проверили и вече знаете, че съществува проблем дали с капещ кран, запушени канали, или спукана тоалетна е време да се обадите на водопроводчик, който да спре течовете, да отпуши канала или да подмени  спуканата тоалетна.

Автор:

Здравейте казвам се Димитър Георгиев и се занимавам със SEO копирайтинг. Работата ми е свързана с някои от най-добрите SEO оптимизатори в България, но предлагам и редица други онлайн услуги - WEB & Logo дизайн, Facebook рекламни кампании, програмиране, SEO консултации и т.н. Поддържам и собствена директория за статии Article-bg.eu, както и още няколко уеб сайта, които все още разработвам сайт за интериорни решения & паркет , SEO оптимизация.

Този автор е публикувал досега 54 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.