Направете си кабели за тонколони сами

01.12.2014 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Потребителите, които искат да направят кабелите на тонколоните си сами, са на път да си спестят солидна сума пари. С правилната подготовка можете да направите чудесни кабели, които да ви носят висококачествен звук. Нужни са ви няколко прости инструмента, части, които се намират лесно и съвсем малко познания. Просто следвайте стъпките, с които ще ви запознаем.

Съберете инструменти и материали

Ще ви трябват инстрименти, които могат да се намерят във всеки дом. Комплект отвертки, тиксо, ножици и линия. След това трябва да си набавите материалите за кабелите. Купета с около 20% по-голяма дължина кабел, отколкото ви трябва. Изберете конектори, които са в правилния размер за кабела ви.

Мерете и режете

В случай, че не сте сигурни за дължината, от която имате нужда, подсигурете се като изрежете повече. Това ще изключи възможността кабелите да не ви достигнат до желаното място. След като ги изрежете, използвайте кабелни обувки, за да направите свръзките надеждни и силни. Не забравяйте и за естетическия момент.

Свързване

Кабелите трябва да се свържат към тонколоните, като спазвате цветовете. Това е изключително важно, защото иначе няма да получите звук. Инсталирайте конекторите, които закупихте. Те ще подсигурят връзката и ще дадат много по-добро качество на звука.

Освен това е добре да използвате изолирбанд, който да ги изолира, за да бъдат безопасни. Свързването на кабелите трябва да бъде изключително прецизно. Маркирайте местата на свързването. Това ще е изключително важно в последствие. Можете лесно да откриете проблемите.

Тестове

Идва време да проверите дали свързаните кабели работят добре. Това може да се случи, само ако сте приключили с работата. Трябва да сте сигурни, че кабелите са обезопасени напълно. В противен случай, рискувате да се нараните и да изложите на опасност своите близки.

Започнете като проверите дали всички кабели са свързани правилно в изходите и входовете на системата за звук. След като сте покрили, всеки вход и изход, можете да намерите и ръководството за използване на звуковата система. Там можете да откриете полезна информация за свързването. Тя ще ви помогне. След това можете да включите системата за звук към електрическата мрежа. Погрижете се за настройките на системата за звук. След това започнете да тествате. След като сте следвали всички стъпки, не би трябвало да има проблем да започнете слушането на качествена музика.

 

Необходимите кабели без никакъв проблем можете да поръчате онлайн. Това е възможно благодарение на специализираните магазини за електроника, като vikiwat.com, които са създали свои сайтове за онлайн пазаруване.

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.