Защо зарядното на лаптопа ми не работи?

28.11.2014 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Потребителите, които имат проблем със зарядното на лаптопа си, трябва да реагират възможно най-бързо. Преносимите компютри работят на батерия за ограничен период от време и без връзка с електропреносната мрежа скоро стават неизползваеми. Най-бързото и просто решение за потребителите, които се сблъскват с проблема, е да поръчат ново зарядно устройство.

Има ли алтернативи?

За някои потребители сумата от 80 до 150 лева за ново зарядно устройство може да бъде непосилна. Те често търсят алтернативни решения на проблема с лаптопа. Тук фактите са прости, след повреда в зарядното устройство има малко неща, които могат да се направят. И както сами можете да си представите, качественото зарядно устройство е в основата на добрата работа на уреда.

На какво се дължат проблемите?

Преди да вземете решение за следващата стъпка, която ще предприемете, може да искате да разберете каква е причината зарядното устройство да спре да работи. Има някои причини, които се срещат по-често. Възможно е да сте използвали неправилното зарядно устройство за вашия модел лаптоп. Това може да ви се струва като безобиден факт, но поврежда и батерията на лаптопа, и зарядното устройство.

Батерията започва да отслабва от постоянната и ефективна употреба на преносимия компютър. В резултатът на това батерията не се зарежда или процесът отнема много време, когато включите зарядното устройство. В този случай няма никакъв проблем в зарядното, а той трябва да се търси в батерията.

Потребителите, които имат проблем със зарядното си устройство, трябва да огледат кабела му по цялата дължина. Проверете за неизправности по кабела, в следствие на сгъването може да са се пречупили някои от свръзките във вътрешността. Добре е да помислите за изправянето на кабела веднага, а след това да замените наранения участък.

Това може да звучи елементарно и тъпо на повечето хора, но ще се изненадате колко потребители се сблъскват именно с този проблем. Понякога толкова малки проблеми са трудни за забелязване.

В случай, че имате работа с някои от тези проблеми, възникващи при зарядни устройства. Вероятно зарядното устройство на компютъра ви е повредено. Като резултат от всичко това, главното захранване на зарядното може да е повредено или самият уред. Не е изключено самият елемент да дава дефекти. От друга страна, не е невъзможно лаптопът да е повреден и да не приема заряда, който уредът се опитва да му даде. Трудно е да се каже с точност кой от тези проблеми може да се проявява при вас.

Решения и отговори

Потребителите, които са добре запознати с хардуера, могат да се опитат да поправят зарядното сами. Повечето от нас обаче не могат да се справят с тази задача. Затова е добре да посетим специализираните магазини за електроника, вместо това. Специалистите, които работят там, ще могат да разгледат конкретния случай и ще могат да дадат съвети как да се разреши кризата. В зависимост от бюджета, който сте готови да отделите, можете да изберете опция, която ще разреши проблема мигновено. Ето и някои предложения:

  • Купете ново зарядно устройство, което ще разреши проблема, пред който сте изправени в дългосрочен план.
  • В случай, че не можете да отделите сумата за ново зарядно устройство, потърсете използвано.

 

Има онлайн магазини за електроника като vikiwat.com, от които можете да поръчате необходимото зарядно онлайн.

 

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.