Мобилните телефони и техните зарядни устройства

23.10.2014 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Имате нов телефон, но сте загубили зарядното устройство? А може би пътувате постоянно и имате нужда от алтернативни начини да заредите мобилния си телефон? Добрата новина е, че това повече не се счита за трудност. Зарядните устройства са разпространени в търговската мрежа и можете да ги закупите от различни магазини. Освен това, потребителите могат да направят поръчка и онлайн. Зарядните устройства могат да захранят вашия мобилен телефон от електропреносната мрежа, лаптопа ви, както и от преносима батерия. Можете да изберете устройството, което отговаря на вашите изисквания, нужди, както и възможности.

Какво да търсите?

Преди да закупите ново зарядно устройство за телефона си, трябва да индентифицирате нуждите си. Възможно е да искате да замените старо или загубено зарядно устройство за мобилен телефон. Може да искате да имате няколко алтернативни възможности, като това да зареждате мобилния си телефон, докато пътувате в колата си. Зарядното устройство може да се използва и ако имате компютър или лаптоп на разположение. Освен това, можете да заредите телефона си от специална преносима батерия, която задържа заряд. Добре е да вземете зарядното устройство, което препоръчва производителя на мобилния ви телефон. Повечето устройства от този тип разполагат от гаранция в рамките на една година.

Какви са опциите?

Зарядните устройства са два основни вида – класическите и пътнически. Пътническите зарядни устройства могат да се използват, докато сте в колата си. Този вид уреди получават заряда си от акумулатора на автомобила. Те най-често се включват в изхода за запалката. Друг вид пътнически зарядни устройства могат да се използват практически навсякъде. Те са заредени по-рано по класическия метод. Задържат заряда, за да могат да послужат на потребителите, когато имат нужда от ново зареждане на батерията на телефона си. Повечето от зарядните устройства в днешно време използват USB портове. Това е стандартен подход, за да могат да се използват с различни видове устройства.

Универсалните зарядни устройства

Европейската комисия призова всички производители на мобилни телефони да изработят зарядно устройство, което да работи с всички модели и марки телефони. Това се случи още през 2009 година. Тогава компаниите Apple, Emblaze Mobile, Atmel, Huawei Technologies, Motorola, LGE, NEC, Qualcomm, Nokia, RIM, Sony Ericsson, Samsung, Texas Instruments и TCT Mobile, се споразумяха да започнат да правят съвместни опити в разработването на подобно зарядно. Универсалните зарядни устройства ще намалят електронните отпадъци. Потребителите ще се придържат към едно и също зарядно, което могат да използват с много различни телефони. Няма да има нужда да се правят нови и нови разходи за зарядно устройство. Телефоните с универсално зарядно устройство трябваше да излязат на пазара в началото на 2011 година, но това не се случи.

Класическите и пътнически зарядни устройства могат да се изработят от компанията производител на мобилния телефон. Има и компании, които произвеждат зарядни устройства дубликати. Те обикновено са по-евтини. Автомобилните зарядни и останалите видове пътнически зарядни често са дубликати. Потребителите ги предпочитат, защото не им се налага да ги използват толкова често, колкото класическото зарядно. Затова можете да изберете зарядно на по-ниска цена, което е изработено от производител, различен от този, който е произвел мобилния ви телефон.

В ерата на интернет много лесно можете да се снабдите с необходимото зарядно от онлайн магазини като vikiwat.com.

Автор:

Този автор има 60 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.