SEO оптимизация за начинаещи

03.01.2011 | Автор: | Публикувано в: SEO

При оптимизацията на сайтове, има много въпросителни за това, кои точно фактори оказват помощ за класирането в търсачките. Всеки захванал се със SEO оптимизация, може да остане объркан, относно правилните методи за добри резултати. Дори да има специалисти в тази област, които споделят как се оптимизира успешно сайт, това не може да се докаже със сигурност дали е вярно. Още повече, че алгоритмите на търсачките се променят всеки ден. Все пак има някои наложили се, добри практики за SEO оптимизация.

Избора на домейн име, което съдържа ключови думи в себе си, може да донесе добри ползи при оптимизирането на сайтове. Е, разбира се ако е някоя дълга ключова фраза, домейна не би изглеждал много приятелски за хората. Тогава може да се използва част от фразата  или направо собствена марка. Използването на ключови думи в самия URL на страница, също носи своите ползи за SEO.

Друг много важен фактор е, използването на ключови думи в заглавието на страницата. Това трябва да изглежда естествено и да не се препълва заглавния таг с твърде много еднакви думи. Ако домейн името е собствена марка, то може да се включи в заглавието също. Наличието на ключовите думи в заглавните тагове H1-H6, също е препоръчително за добра вътрешна оптимизация.

Трябва да се избягва, слагането на изходящи връзки към спам сайтове и такива с лоша репутация в търсачките. Това може да срине и репутацията на вашия сайт. Положително обаче влияе, постоянното обновяване на съдържанието, като то трябва да е свързано с темата на сайта. Ако дори след тези съвети за оптимизация, не сте удовлетворени от резултатите, може да потърсите SEO услуги.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.