Обезвъздушаване на вентилаторите за кухня

12.05.2014 | Автор: | Публикувано в: Практически съвети

Вентилаторите са по-скоро необходимост, отколкото лукс в съвременните кухненски помещения. Това е и причината, поради която кухненските помещения и вентилаторите в тях трябва да се пригодят така, че да могат да се справят с голямо натоварване. Вентилаторите, които се поставят в кухнята, имат за цел да изведат нагорещения въздух и неприятните миризми, които се появяват след готвене. По този начин те спомагат за процесите на вентилация на помещението. Осигуряването на вентилирането на кухнята може да се случи по два начина. Единият изисква вентилаторите да извеждат влагата и неприятните миризми през стената и навън в атмосферата. Другият дава възможност отдушникът да се направи през покрива на къщата.

Какво ви е необходимо?

Осъществяването на този проект е еквивалентно на малък ремонт, затова трябва да се планира много добре. Списъкът с продукти, които са необходими е доста дълъг. Поставянето на вентилатори в кухнята ви изисква и да си набавите: изпускателна тръба, бор машина, фрези, тръба за отвод към стената или покрива. Освен това, трябва да имате на разположение и трион, и отвес. Поставянето на вентилаторите не винаги е лесна работа. Това е и причината да си помислите добре, преди да се захванете сериозно с тази дейност.

Измервания

Използвайте отвеса, за да измерите какви точно трябва да бъдат размерите на изпускателната тръба. Тя се простира от изхода на вентилаторите през всички препятствия, през които трябва да премине, за да достигне до външната среда. Преди да започнете да пробивате дупки, проверете дали това е окончателния път, по който ще минава тръбата. Пробийте дупка, която е съобразена с размерите на тръбата, за да си спестите усилията по-уплътняването. Внимавайте да не засегнете важни кабели или нещо друго, докато пробивате дупката за вентилаторите.

Следващата стъпка изисква да разширите тръбата в края, в който тя трябва да се свърже с вентилаторите. Това може да се постигне с едно парче тръба, в случай, че трасето няма завои. В ситуация, в която се налага да се направят някакви завои, за да се стигне до вентилаторите, то трябва да се използват коленни връзки.

Монтаж

Внимателно поставете тръбата във вече пробитата дупка. Вероятно ще се наложи да уплътните с пяна така, че да предпазите навлизането на студен въздух през зимата. В случай, че прекарвате тръбата през покрива, то ще се наложи да разместите керемидите. Поставете изолация и на този край, за да завършите процеса на поставянето на вентилатора.

Вентилаторите могат да се свържат по много различни начини, които трябва да обмислите предварително. Необходимо е да предвидите проводници, които отвеждат от вентилаторите до източника на захранване. Това е много важен момент, който трябва да прецените. Възможно е кухненските ви вентилатори от Викиват да се пускат заедно с осветлението. Свързването им обаче изисква повече технически знания, затова не се захващайте сами.

Заключение

Кухнята е терен за наистина много действия, точно това е причината, поради която тя се нуждае от много свеж въздух. Вентилаторите отвеждат влагата и неприятните миризми навън, с което вероятно ще направят помещението много по-приятно. Освен това, можете да сте сигурни, че след инсталацията това ще е едно много по-здравословно място. Извеждането на влагата от помещението предотвратява риска от настаняване на плесен по стените.

Автор:

Аритект с опит в много области и полезни съвети за всички.

Този автор е публикувал досега 29 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.