Най-скъпата кукла Барби в света

28.10.2013 | Автор: | Публикувано в: Бебета

Куклата Барби е създадена в средата на 50-те години на миналия век. Всичко започва от случайно хрумване на единия от собствениците на компанията-производител. Той видял как неговата дъщеря си играе с парцалена кукла и осъзнава, че може да създаде пластмасова версия, която би се превърнала  в истински хит на пазара. Още от момента на създаване наБарби, тя се превръща в една от най-продаваните и най—търсени марки по света.

За излизането на новата колекция на Барби в Австралия – Barbie Basics – дизайнерът Стефано Кантури е нает, за да създаде първата, най-рядка и най-скъпа кукла Барби в света!

Куклата е оценена на невероятните 600 000 долара! Барби е декорирана с ослепително колие, направено от бели диаманти и квадратен рядък австралийски диамант. Кубински диамантен пръстен стои на нейната дясна ръка, за да допълни блестящата визия.

Розовият диамант е специално избран за направата на куклата и е уникално колекционерско бижу, много по-скъпо от варианта му в бяло. Стефано казва: “Барби е икона и затова аз не исках просто да я обсипя с бижута, исках дизайнът на бижутата да отговорят на нейния модерен, но вечен стил, затова избрах Кубинската концепция за нейния външен вид, тя й пасва перфектно.”

Средствата от продажбата на бутиковата кукла, направена по случай 50-годишнината от първата Барби, са дарени на The Breast Cancer Research Foundation – фондация за лечение на рак на гърдата.

Можете да разгледате кукли Барби в Patilanci.bg.

Автор:

Patilanci.bg е сайт създаден с много любов към всички малчугани и техните родители. Ние знаем колко важни са играчките за развитието на децата и затова подбрахме любими герои и образи, с които да превърнем ежедневната игра в истинско приключение. В каталога сме събрали огромно разнообразие от детски играчки, аксесоари и най-различни бебешки и детски стоки. http://patlanci.bg

Този автор е публикувал досега 11 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.