Правилно ли е да храните бебето с помпа за кърма?

29.03.2015 | Автор: | Публикувано в: Бебета

В някои случаи майката може да е възпрепятствана от това да кърми своето бебе. То може да няма възможност или да не иска по някаква причина да суче, като в този случай майката на пръв поглед няма друг избор, освен да му дава храна за кърмачета. Но всъщност родителят има и още една опция пред себе си – помпата за кърмачки.

Майки, които взимат решението да използват единствено помпа за кърма, в повечето случаи чувстват, че избират най-трудния възможен вариант. Все пак се спират на него поради предимствата на майчината кърма и искат най-доброто за своето бебе.

За жалост много хора са на мнение, че това е откачена идея с презумпцията, че  „това няма как да проработи“, „ще ти свърши кърмата“, или „просто няма как да издържиш“. Без подкрепа и информираност, всяка майка ще се предаде.

Тези, които не се откажат, често ще срещнат други проблеми, които трябва да преодолеят. В повечето случаи, усещането е като ученик на самостоятелна форма на обучение, който е изключен от останалите майки, често сформиращи две основни групи – кърмещи майки или използващи храна за кърмачета.

Може да имате усещането, че трябва да се обяснявате защо давате кърма през шише, дори и на лекаря си, защото за повечето хора съществува само кърмене от гърда и мляко за кърмачета.

И докато всички са съгласни с твърдението, че кърменето има огромни предимства, то те трябва да се съгласят, че същото се отнася и за майчината кърма. Когато трябва да избирате дали да давате кърма или не, винаги, когато е възможно избирайте кърмата, независимо под каква форма я давате.

Тук няма място за вина – майката, която е опитала всичко по силите си за да кърми „нормално“, не се е провалила; тя прави всичко възможно, според създадената ситуация. Майките, които избират да хранят децата си единствено с помпа за изцеждане, са много отдадени на своята рожба – устремени да осигурят най-доброто за бебето си и за това заслужават само уважение и подкрепа.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.