Електронни цигари ще ви откажат от вредния навик

21.03.2013 | Автор: | Публикувано в: Ревюта на продукти

Тютюнопушенето е вреден навик, който с годините може да се развие до почти същата страшна зависимост, каквато е и наркотичната. Да не говорим за големите вреди върху здравето и качеството на живот, които значително се понижават. И многото пари, похарчени за тази отрова.

Решението, когато искате да сложите край на този си навик, е да заложите в началото на заместител, който да не стресира изведнъж организма. И да намали волята разбира се. За тази цел са създадени различните електронни цигари, които не съдържат множеството вредни токсични газове, намиращо се в обикновените цигари, но притежават една малка част от никотина, към който именно е привикнал организма, докато сте пушели.

Така постепенно ще сложите край на вредния навик, тровещ вашето тяло, а и бюджета ви. Различните електронни цигари имат няколко накрайника, за които ще платите еднократно, а не както е при обикновените цигари – през ден-два. Освен това с цел да не е толкова неприятно отказването, някои от въпросните накрайници са с различни аромати, които да направят процеса по-лек и ароматен.

Какво представляват тези устройства? Електронни цигари се наричат устройствата, които са преносими електрически устройства, захранвани посредством акумулаторна батерия. Вдишването на парите става посредством изпаренията на никотина. Освен никотин, в пушека се съдържат и аромати, които обаче не изгарят, както при обикновените тютюневи изделия, а по-скоро се произвеждат. Новите електронни цигари обаче, не са заместител на обикновените цигари, а притежават в пълнителя никотинова течност, която се нагрява от топлината и се изпарява, като тази пара влиза в организма и до някаква степен засища никотиновия глад.

Видовете електронни цигари са далеч повече, отколкото може да си представи човек. Някои от тях даже изобщо не приличат на познатото ни тютюнево изделие. Количеството на никотина, който се съдържа в тях много често варира и той може да бъде избран от потребителя, според нуждите и целите, с които е закупен продукта. Някои хора направо преминават и към пълнители, които не съдържат никотин. По този начин те имат за цел да излъжат организма, че пушат, като заместят самото действие на пушене с фалшиво средство.

Една стандартна електронна цигара съдържа картомайзер или пълнител, атомайзер, батерия, никотинова течност. Предлагат се и под формата на комплекти. В пълнителите има никотинова течност, която се нагрява и превръща в изпарение в мига, в който потребителят всмуква от пълнителя. Тялото получава умерено количество никотин. Освен течността, в пълнителя се намира и нагревателя, който превръща течността в изпарение. В атомайзерът се съдържа малък нагревателен елемент, чиято роля е да изпарява наличната никотинова течност.

Автор:

Този автор има 139 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.