Листните торове – бързо усвояване за максимален резултат

09.09.2011 | Автор: | Публикувано в: Ревюта на продукти

Листните торове са тези, които се прилагат директно върху листата на растенията. Те са далеч по-ефективни от старите синтетични и химически торове. Това означава, че много по-бързо се получава видим ефект върху третираното растение, изразяващ се в експлозивен растеж, интензивно оцветяване на плодовете и листната маса и заздравяване на растението като цяло.

Промяната в днешното земеделие и получаването на много големи добиви, превишаващи тези от преди няколко години с 2-3 пъти, е резултат от новите разбирания за храненето на растенията. Сега е много по-важно какво количество торове е способно да усвои едно растение за да даде максимален добив.

Листните торове способстват за максимална усвояемост на жизненоважните елементи, които за нетретираните растения на практика са недостъпни. Благодарение на бързото и пълно усвояване се избягват загубите, които преди това бяха огромни. Дъждовете измиваха огромно количество неусвоени торове, което се отразяваше на печалбите на производителите. Вече на големите селскостопански производителите им е ясно, че нищо не може да накара растенията да растат по – бързо от листните торове (като например Тера-Сорб Фолиар). Няма нищо случайно в това. Този тип торове съдържа всички 18 аминокиселини от които растението се нуждае за да успее да завърши своя жизнен цикъл, плюс микро и макро елементи. Точно както хората и растенията имат нужда от тези хранителни вещества за да се изпълняват всичките им функции правилно, и те са поднесени под такава форма, която е достъпна за растенията веднага. Това е много важно, особено в критичните фази на развитието на растението. Така се избягват окапването на цветовете, незначителният прираст и увяхването на листата. Подобрява се фотосинтезата и растенията са жизнени и свежи.

Автор:

Този автор има 79 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.