Опасностите от диети по време на бременност

13.03.2012 | Автор: | Публикувано в: Здраве и красота

Съществуват няколко странични ефекта, свързани с прилагането на диета по време на бременност. Основното, което трябва да се знае е, че майката трябва да бъде здрава, за да може да роди здраво бебе.

Защо бременните жени не трябва да се подлагат на диета?

Липсата на хранителни вещества за развиващия се плод, може да доведе до спонтанен аборт. Бебетата с поднормено тегло, могат да получат увреждания на сърцето, мозъка, черния дроб и др. Може да се увеличи вероятността от развитие на диабет и ниско кръвно налягане.

Опасностите от диетите за отслабване по време на бременност.

Много жени са склонни да се подложат на диета по време на бременността. Страхуват се от прекомерно качване на килограми.  Много от хапчетата за отслабване са строго забранени за бременни жени, тъй като е доказано, че те имат изключително лошо влияние върху нероденото дете. Ето защо е необходимо да се въздържате от използването на такива лекарства. Друг факт, който трябва да имате в предвид е, че ефекта от диетите е краткотраен. Скоро след като човек спре да приема тези лекарства, първоначалните килограмите се възстановяват. Най-безопасния начин за поддържане на нормални килограми е здравословния режим на тренировки. Физическите упражнения са с доказан полезен ефект за здравето на бебето.

Макар, че има твърдения, че някои диети с лекарства са ефективни по време на бременност, би било по-безопасно да потърсите лекарски съвет преди да решите да се подложите на това. Още съвети за жените в период на бременност, можете да намерите в материали на здравна тематика в портал за здраве “Фрамар”.

Автор:

Този автор има 81 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.