Видове скрити камери за видеонаблюдение

16.02.2011 | Автор: | Публикувано в: Джаджи, Компютри, Технологии

Скрити камери

Скритите камери стават все по-популярни. Ако искате да следите гаджето си, персонала, или просто  сте лице на ДАНС, това е най-лесният и ефективен начин да останете незабелязани. В тази статия ще видим до къде е стигнало техническото развитие във видеонаблюдението. Всеки ден излизат нови и нови модели камери за видеонаблюдение

Очила с камера

Това е една от най-популярните камери за видеонаблюдение , които сме виждали по екшън филмите. На Брус Уилис неведнъж му се е налагало да ги използва, за да разобличи лошите.

Тези очила събират в себе си безжично излъчване и директен запис на картата с памет. Вие решавате, дали да записвате аудио-видео файл директно на очилата или да излъчвате сигнала по един от каналите (CH1 – 2,37 GHz или CH4-2,51 GHz) и да записвате на външен редактор. Камерата на очилата, когато правите отделни снимки, е 3.2 MP (2048х1536). Видео файловете. които прав са в AVI формат с резолюция 640 х 480. Във всеки нужен за вас момент може да реагирате светкавично. Батерията е презареждащ се, 380 mAh, литиево – йонна. Батерията при постоянен запис издържа 1.5 часа, а при преглеждане на видео архива 1 час.

Камера в часовник

Камерата е скрита в страхотният дизайн на ръчен часовник. Тя разполага с 4 GB памет, която може да използвате за запис на аудио – видео файл в AVI формат с резолюция 640 х 480. Освен това, може незабелязано да запаметите важните моменти в JPG формат с резолюция 1600 х 1200. Компактната камера се разпознава лесно при прехвърляне на информация, от операционните системи. Прехвърлянето се осъществява с USB.

Камера в ключодържател

Компактна камера скрита в ключодържателя на автомобила ви или на ключовете за вкъщи. С нея може да записвате видео с резолюция 640 х 480 с 30 кадъра в секунда. Снимките са в JPG формат – 1280 х 960. Всичко това съхранявате на карта с памет от 4 GB. Благодарение на малката, но издръжлива батерия може да направите 4000 снимки или над 1 час видео клип. Батерията е 3.7 V, която се зарежда с USB кабел.

Скрита камера в химикалка

Зад изключителният дизайн на този химикал се крие много компактна камера, която ви дава възможност да заснемете видео в AVI формат с резолюция 1280 х 960, както и снимки с 8 MP. Вече готовите файлове се запаметяват във вградената Micro SD картата. Батерията е литиево полимерна и се презарежда. Химикалката се презарежда, когато чрез USB кабелът се свърже с компютъра. Камерата на химикалката може да се използва и като PC камера.

Скрита камера в кутия от цигари

Една от следващите интересни скрити камери е тази. На пръв поглед това е кутия с цигари, но само така изглежда. В нея няма цигари, а изключително добра камера. Тя снима видеото си в HD формат с идеално качество. Снимките са в резолюция 1280 х 960, 30 кадъра в секунда. Архивите ви стоят на сигурно в Micro SD картата с капацитет 8 GB. Това е един от най-добрите и сигурни начини за шпионаж.

Интересен избор е ако закупите фалшиви камери или безжични камери

Автор:

Този автор има 20 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.