Очаквания нов модел на Nokia от серията ASHA вече е на пазара

16.03.2012 | Автор: | Публикувано в: Джаджи, Мобилни телефони, Технологии

Nokia АSHA 302 е най-новия мобилен телефон на компанията Nokia със скорост на процесора 1GHz. Този модел беше анонсиран през февруари 2012г и е на пазара от месец Март 2012 г. Nokia е водеща марка в света на технологиите, а серията Nokia АSHA е в средния сегмент от пазара на мобилни телефони. Стремейки се да въведе най-новите технологии в своите телефони от серията ASHA, Нокиа въведе камера с по-висока резолюция.
Nokia 302 е мобилен телефон с touch& type функционалност, като комбинира резистивен сензорен екран, с резолюция в пиксели 240 на 320, като диагонала му е 2.4 инча и вградена пълнофункционална QWERTY клавиатура, но въпреки това тежи само 106 грама. Батерията, която използва Nokia АSHA 302 е с доста сериозен капацитет, като продължителността на заряда зависи от начина на използване, дали ще се ползва 2G или 3G мрежа, като разбира се използването на 2G дава по-продължителна работа на батерията. Извън времето за разговори, ще споменем, че с едно зареждане на тази батерия, с Nokia АSHA 302 може да служате до 50 часа музика.
Разбира се, като всеки съвременен умен телефон, така и Nokia 302 предлага Bluetooth и WI-FI свързаност. Телефонът разполага и с фотобук, с който може да прикачате снимки към вашите контакти. С оглед на разпоредбите на Европейския съюз, Nokia АSHA 302 има USB порт, който освен за обмен на данни се използва и като зарядно устройство. За да съхранявате вашите данни, били те служебни или лични файлове, или музика и снимки, Nokia 302 осигурява това чрез microSD карта, като може да разширявате паметта до 32 GB. Иначе вътрешната памет е в размер на 100 MB.
За бързата работа на телефона, освен вече споменатия процесор, Nokia АSHA 302 разполага с 256 MB ROM и 128 MB RAM памет.
Трябва да се отбележи, че цената е доста прилична – може да се закупи от магазин за мобилни телефони за 289 лв

Автор:

Този автор има 9 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.