Увеличете честотата на клик в PPC кампанията си

23.01.2014 | Автор: | Публикувано в: Интернет маркетинг

Има много начини, които специалистите в областта на PPC кампаниите използват, за да повишат честотата на кликванията. Те са съвсем нови, или такива от зората на този вид маркетинг. Някои са много ефективни, други не чак толкова. За PPC кампаниите има някои задължителни елементи, които трябва да изпълните на всяка цена. Ще ви дадем отправните точки, от които да започнете своята PPC кампания.

Ползи от увеличаване на честотата за клик
Има моменти, в които високата честота на клик е лоша новина за вашата PPC кампания. Все пак това са изключения от общия случай. Повишаването на кликовете в рамките на PPC кампанията е основната ви цел. На първо място, повече кликвания ще ви донесат по-ниска цена за някои PPC реклами. Това е от онези неща, които можете да обясните на клиентите си, като ги помолите да видят цялата картинка на PPC кампаниите.
На второ място, парите за вашата PPC кампания се изразходват много по-ефективно. Вие ще бъдете сигурни, че сте избрали правилната аудитория, която се интересува от онова, което можете да предоставите като продукти или услуга. Освен това, можете да сте сигурни, че не харчите парите, които са предназначени за PPC кампании напразно.
Трето и много важно- ще привлечете вниманието към себе си. Това е основна част от PPC кампанията- вашите клиенти и потребители да ви предпочетат пред конкуренцията ви.

Предподготовка за PPC кампанията
Това е наистина много важен компонент при изграждането на вашата PPC кампания. Освен това има много голямо отношение към увеличаването на кликовете по вашите PPC реклами. Тази част от подготовката на PPC кампанията включва разговорите с вашите клиенти. Като специалисти в областта на PPC кампаниите вие трябва да разберете същността на бизнес нишата, която ви предстои да рекламирате. Това е доста голямо предимство, защото вие ще бъдете наясно какви въпроси ще задават клиентите и потребителите, които трябва да заинтересувате.
Това знание за вътрешността на индустрията ще ви даде възможност да измислите идеалните ключови думи за вашата PPC кампания. В случай, че индустрията, за която ви предстои да направите PPC кампания, ви е напълно непозната, ето някои отправни точки.
1. Какви продукти предлагате?
2. Предлагате ли някакви специални оферти сега?
3. Какви точно са те?
4. Кои са основните ви конкуренти?
5. Как вашият продукт или услуга ще повлияе на крайния потребител?
6. Какво е вашето предложение за стойността?
7. Какво може да ви даде предимство пред конкуренцията?

Анализът
Конкурентният анализ е в основата на добрата подготовка за вашата PPC кампания. Това е наистина от критична важност в света на PPC рекламата. Можете да прегледате рекламите на своите конкуренти. Така ще получите многостранна представа за Pay per click акцията, която ви очаква. Можете да направите кратък списък с ключовите думи, за които ще ви се наложи да наддавате. Това е основата на вашата PPC кампания.
Помислете извън нормите. В случай, че трябва да организирате PPC кампания за реклама на тениски, можете да използвате словосъчетания вместо просто ключови думи. Вероятно хората, които ги търсят правят точно такива заявки в търсачката си. Използвайте фрази, като “Купи персонализирани тениски” или “фънки тениски”. Вероятно и цените за PPC ще бъдат доста по ниски.

Автор:

Аритект с опит в много области и полезни съвети за всички.

Този автор е публикувал досега 29 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.