Как да останете популярни в Уеб Хостинг средите

20.09.2013 | Автор: | Публикувано в: Интернет маркетинг, Онлайн бизнес

пари като собственик на такъв. Ако не знаете, има два начина, по които можете да станете собственици на хостинг: вземете си центрове за данни и настройте ваши собствени сървъри (големи режийни разходи, но разполагате с почти пълен контрол), или закупете риселър хостинг от друг собственик (много малко режийни разходи, защото в началото цената е $ 20 – $ 30, но трябва да разчитате на собственика на хостинга). Независимо от това кой начин ще изберете, трябва да управлявате правилно нещата, за да останете популярни на пазара.

Честотна лента и Дисково пространство

Въпреки че много от най-големите собственици на хостинг продават “неограничени” трафик планове, купувачите стават все по-грамотни и разбират, че неограниченото наистина не е толкова добре за тях. Ако искате да останете популярни, тогава е най-добре да предоставите на хората ограничени планове, където можете да им кажете точно колко честотна лента и дисково пространство получават.

Това не само ще ви помогне да продавате планове на спестовни купувачи, но обикновено няма и как да можете да направите неограничени планове, ако сте търговец. Така че това всъщност е във ваша полза.

Купони и отстъпки

Светът на уеб хостинга е много конкурентен и безмилостен. Много пъти той е състезание към дъното на бъчвата по отношение на ценообразуването, само за да накарате клиента първоначално да купи от вас. Но хубавото е, че повечето купувачи ще останат с вас след тази първа покупка за поне няколко месеца до няколко години.

Предложете някои отстъпки за понижаване на цените (като например по-ниска цена, ако клиентът плаща за цяла година) или пък му предоставете повече хостинг. Ако не направите това, тогава вие ще откриете, че ще е много трудно да намерите купувачи.

Обърнете се към конкретна ниша

Много собственици на хостинг се борят за целия пазар, но това е много трудно постижимо, ако сте малка фирма или нов на пазара. Рекламирайте вашия сайт в конкретна ниша, така че лесно да можете да спечелите тези хора. Да преследвате, например, всеки отделен купувач би било трудно, но да се прицелите в хора, които търсят TF2 или Minecraft сървър не би било толкова мъчно.

Ако сте търговец, се уверете, че ще се харесате на ниша, за която можете да се погрижите. Например, много собственици на хостинг не биха позволили на потребителите си да създадат стрийминг сайтове, така че не се целете в тази ниша.

Помислете за всички възможности

От какво има нужда вашият клиент? Хостингът е страхотен, но истината е, че повечето хора се нуждаят от повече от просто хостинг. Те искат и Контролен панел, за да управляват домейна, софтуер, с който да изградят своя сайт, инсталационен скрипт за CMS и маркетингови кредити за да получат трафик.

Помислете за всичко, от което вашите клиенти ще се нуждаят. Няма значение колко незначителена би изглеждала дадена необходимост. Вие също трябва да запитате клиентите да ви разкажат за техните нужди, така че да можете да продължавате да подобрявате услугата си.

Заключение

Инсталирането на ваш собствен хостинг е много лесно като собственик на физически хостинг или препродаващ хостинг, но печеленето на клиенти и оставането популярен е съвсем различен въпрос. Трябва да направите вашата услуга възможно най-евтина. Помислете за това, от което вашите клиенти имат нужда, рекламирайте в определена пазарна ниша и информирайте хората точно колко честотна лента и дисково пространство получават. Това ще ви помогне да привлечете повече купувачи, така че да направите добри пари.

Автор:

Този автор има 14 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.