Напишете рекламен текст, който да привлича повече кликвания

29.01.2014 | Автор: | Публикувано в: Интернет маркетинг

Редица рекламодатели, които поставят своите PPC кампании, не прекарват достатъчно време в писане на рекламния текст или в тестове на самата реклама. Все пак честотата на кликване не е единственият критерий, за който трябва да се следи, когато става дума за оптимизация на маркетингов текст. Съдържанието на рекламата се отразява на рейтинга за качество, който пък влияе на цената за Pay per click рекламата, както и върху възвръщането на инвестициите. Следователно е от особена важност да се фокусирате върху честотата на кликване и обменния курс при оптимизирането на рекламния текст.

Промени
Вместо да следвате най-добрите стъпки, които върши вашата конкуренция, отделете малко време, за да нанесете промени във вашата PPC кампания. Има само няколко действия, които трябва да предприемете, за да увеличите честотата на кликванията си за нула време.
Google пусна “Creative That Clicks”. Това е ръководство, което разкрива най-добрите практики, които можете да приложите при писането на рекламен текст за вашата PPC кампания. Все пак трябва да се отбележи, че успехът на тези тактики може да варира. Но това упътване е чудесна стартова възможност за нов подход към вашите Pay per click акции.

Подобренията за вашата PPC кампания
Освен подобряването на текстовете за рекламите, е добре да помислите и за ползването на повече extensions (разширения). Тази комбинирана тактика води до по-добри честоти на кликванията за вашата PPC акция. Проучванията показват, че данните за повечето Pay per click кампании се подобряват неимоверно. Те показват, че подобрението е около 25.4%.

Въвеждането на разширенията
В случай, че добавите всички extensions (разширения) към PPC кампанията, можете да отбележите подобрения на кликванията. Вие трябва да помислите за оригинален рекламен текст, който да включва ключовите думи на вашата акция. Изберете подход, който би се харесал на вашите клиенти. Това е от изключителна важност за успешната кампания.
Освен това вие ще трябва да проследите какви са техните потребителски навици. На първо място разберете те от какви устройства разглеждат продуктите или услугите, които предоставяте. Няма нужда да се отбелязва, че рекламният текст за мобилна Pay per click акция и нейната десктоп версия са коренно различни.
Потребителите, които използват мобилните си телефони или таблети, са ограничени от гледна точка на пространството. Това изисква от рекламодателите да измислят вълнуващ текст за PPC кампанията си, който съдържа по-малко думи. Освен това честотата на кликванията върху рекламите от мобилни телефони е доста по-голяма. А цените за реклама там са по-ниски. Това е чудесен начин да се вземете в ръце, в случай, че имате пропуски по отношение на Pay per click акциите си.

Освен потребителските навици на своите бъдещи клиенти е добре да проверите по кое време те кликват върху рекламите от вашата PPC кампания. Това е от изключителна важност при организирането на съдържанието на текста за вашата реклама. Можете да помислите дали да имате Call Extensions. Те трябва да са включени само ако има кой да отговори на клиентите, когато се опитват да се свържат с вас. В случай, че посетителите ви кликват на рекламите след вашето работно време, е добре да нямате активен Call Extensions, а някакво друго средство за комуникация. Това ще подобри разпознаваемостта на търговската марка и авторитета й.

Автор:

Аритект с опит в много области и полезни съвети за всички.

Този автор е публикувал досега 29 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.