Четири пици, за които не сте чували

31.12.2013 | Автор: | Публикувано в: Друго

Колко от вас са любители на пицата? Да си вдигнат ръката. Както и предполагах – почти всички. Наистина тази храна се е превърнала в любима не само на американци и италианци, но и на целия свят. До колкото съм чувал, в азиатските държави имат собствени видове пица, които никъде няма да можете да опитате освен в Япония, Китай и Корея. Е, ние днес ще говорим за малко по-европейзирани пици, но ви препоръчвам да се разровите из мрежата, защото тяхната авангардост си заслужава. Днес обаче ще говорим за четири вида пица, които едва ли сте срещали в някоя пица в София или друг град. Все пак се надявам те да ви се харесат и следващия път, когато посетите някой ресторант предлагащ тази храна в менюто си, да ги помолите за долу-посочените видове.

Първата избрана от мен пица носи името “Салсиче”. За тези от вас, които това им звучи смешно и странно, ще поясня, че салсиче е вид италиански кренвирш, но с повече месо, отколкото мазно. Пица “Салсиче” трябва да се приготвя задължително на дървени въглища. Тя наподобява до някъде познатите ни видове “Вюрстел”, или пица с кренвирш, но има повече добавки върху себе си. Допълнително се вкусова с прясна моцарела, което я прави готова за рая, домати, пресен босилек и черен пипер. Всичко това се изпича на дървени въглища, а коричката задължително трябва да хрупка.

На второ място ще спомена пица “Рустика”. Ако има пица, която да е любима на Посейдон, то това ще е “Рустика”. Обичате ли риба? Е, това е блат с риба тон. Тук трябва да сме внимателни и да се доверяваме само на добри пицари, защото пицата с риба си има своите особености при изпичането. Хубаво е да се използва скъпа риба тон, която е на големи парчета, а не от онези смлените с кости. Добавяме кашкавал, лук, зехтин, риган, каперси и най-накрая, лимон.

Пица “Контадина” може спокойно да се пребори за първа подгласница на “Маргарита”. Ако мога да определя пица, която е лека, вкусна и засищаща, но не натрапчива, то това е “Контадина”. Защо ще попитате вие. Добавките, приятели, добавките. А те са: доматен сос, кашкавал, пресни домати, шунка, лук, маслини и риган. Можем да добавим и зехтин, разбира се.

Последната пица, която искам да споделя с вас се казва “Хавай”. Е, някъде ще я срещнете и с името “Тропикана” или нещо подобно. (Знам, че сте я чували) Но искам да завърша с този вид, именно защото той ми е любим. Признавам си, че първият път, когато си я поръчах, мислех, че това отгоре са големи картофи, а то било – ананас. Колкото и екстравагантна да е пица “Хавай”, то аз обожавам комбинация от сладко и солено. Добавките за този, последен типаж, са: доматен сос, кашкавал, шунка, ананас и зехтин. Е, приятно похапване.

Автор:

Този автор има 12 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.