Как да изберете металдетектор?

04.12.2014 | Автор: | Публикувано в: Друго

Разнообразието от металотърсачи, които можете да откриете по магазините е наистина голямо и ако не сте запознати добре какво точно ще ви влезе в работа има голяма вероятност да се объркате в избора си.

Ще разгледаме някой от най – продаваните и популярни модели металдетектори, който се предлагат в търговската мрежа.

Има няколко вида металотърсачи за хоби, които се предлагат на доста изгодни цени. Всеки един от тях работи на различен принцип.

Ще разгледаме всеки един металдетектор Варна поотделно, за да добиете по – ясна представа за начина им на работа.

1.TR ( предавател – приемник ). Този уред за откриване на метали работи на принципа на индуктивния баланс. Това е най-старата технология за откриване на метали. TR металотърсачите са в състояние да различат черни и цветни обекти, но не могат да работят ефективно на голяма дълбочина и в минерализирани почви.

2.BFO ( Beat честота на трептене ). Този вид металдетектори работят по подобна остаряла технология, базирана на индуктивния баланс. Металдетектор работещ с тази технология е и най – евтин. Обикновено такъв вид уреди се купуват за откриване на монети по плажа, затова и някой ги наричат „монетарки”.

3.VLF металотърсачите са най – популярните сред търсачите на съкровища. Този вид уреди за откриване на метални обекти имат добри технически характеристики за откриване на метали. Металдетектор Варна в 4 KHz диапазон е много ефективен за работа на земя с високо съдържание на минерали и откриване на медни или сребърни обекти, но не са добри при откриване на злато. VLF металотърсачите, които са предназначени за откриване на златни предмети и обекти работят на честоти в диапазона от 18 KHz до71 KHz.

4.VLF/TR технология – Тази технология представлява комбинация между много ниска честота и познатата технология приемник/ предавател. Комбинацията между двете технологии дава възможност на металдетектора да работи много по – ефективно във всякакви видове почви и на по-големи дълбочини.

5.PI ( Puls индукция ) Металотърсачите, работещи с тази технология са добри за работа в солена вода или силно минерализирана почва.

Това са основните технологии, при които работят някой от най-популярните видове уреди за откриване на метал.

Все пак е добре, когато избирате вашия металдетектор, да сте наясно за какво искате да го ползвате и преди покупката да се допитате до квалифицирани служители в магазините, които да ви насочат към правилния избор.

Ако сте решили да имате металдетектор Варна, с който просто да се забавлявате, можете да откриете металотърсачи на много ниски цени, но ако искате да се впуснете в търсене на съкровища, може да ви се наложи да отделите повечко средства или да закупите вашия металдетектор на изплащане.

Автор:

Този автор има 7 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.