Астрология – Четирите елемента

17.02.2014 | Автор: | Публикувано в: Друго, Друго

Астрология – Четирите елемента – огън, земя, въздух и вода.

Те помагат на астролога да разбере много неща за темперамента. Изобилието или недостигът на някой от елементите е показател за това как се проявява характерът. Определено знаците, в които се намират Слънцето, Луната и асцендентът, са доминиращи по отношение на темперамента и психологическия облик на човек, но стелиумът (група от четири планети в съответния елемент) също оказва забележимо влияние върху начина, по който той откликва на енергията. Комбинацията на елементите в една карта определя характера и естеството на индивида.
Огнени знаци
Огнените знаци откликват на енергията бързо и пряко, без никакви задръжки. Те могат да бъдат импулсивни, ревностни или спонтанни. Освен това са дейни натури. Винаги са готови да отидат някъде, да направят нещо, да създават или да бъдат някой. Това важи с особена сила за Овена и Стрелеца, но дори Лъвът, с неговата неподвижност, притежава силен авантюристичен дух, разбира се, и всичката увереност на света. Огнените знаци до един са склонни да поемат риск, да поставят ново начало, да започват нови проекти, да се впускат в бизнес начинания или да тръгват на пътешествия. Те са самоуверени и имат високо мнение за себе си. Когато започнат нещо, се чувстват силно ангажирани и гребат с пълни шепи от живота.
Земни знаци
Земните знаци подхождат предпазливо към енергията. Те са по-практични от останалите елементи, по-големи реалисти и в повечето случаи опипват добре почвата, преди да продължат. Техният подход е предпазлив, консервативен, обмислен. Телците се съпротивляват упорито на промяната, докато не разгледат възможните последици от всички страни. Девите обичат да анализират. Козирозите желаят да вървят нагоре, но го правят внимателно. Те се нуждаят от предварителен поглед върху нещата, от план и от организирана структура, преди да започнат възхода си. На земните зодии им е необходима подготовка. Те са надеждни, категорични и стабилни.
Въздушните знаци
Въздушните знаци подхождат към енергията с ума си. Те са общителни и се стремят към знание. Винаги са готови да започнат нова връзка или приятелство и обичат ситуации, при които се научава нещо. Отегчават се лесно и понякога се случва повече да говорят и мислят за неща, отколкото да ги не правят. Близнаците притежават силно интелектуално любопитство. Малко им трябва, за да се впуснат в усвояване на разни знания, но вродената им двойственост е объркваща. Везните се мотивират от партньорствата. Те имат нужда от партньор до себе си, обичат да бъдат обичани и често се влюбват. Водолеите не се спират пред нищо, когато става дума за някаква кауза или страст. Те изпитват постоянна необходимост да изразяват своята неповторимост. Нуждаят се от свобода, много са независими и някои от тях са убедени, че трябва да оставят своя отпечатък върху света. Въздушните знаци са общителни, контактни, увлечени в идеи и взаимоотношения.
Водни знаци
Водните знаци откликват почти несъзнателно на енергията. Те емоционално се носят по течението, влизайки и излизайки от различни ситуации. Реагират на енергията, без дори да усещат, че го правят. Водните знаци се повлияват от всичко, което се случва. Раците изпитват силен подтик да се грижат за някого и някой да се грижи за тях. Те откриват кои са всъщност едва когато създадат семейство и поемат отговорността за друг човек. Скорпионите притежават ясно изразена целеустременост. Без да поглеждат встрани, те вървят право към целта, която са си поставили. Никой не може да спре Скорпион, когато си е наумил нещо. Най-трудно се поддават на описание Рибите. Тяхната енергия е хамелеонска и поглъщаща. Децата (Риби) се нуждаят от вдъхновяваща среда, защото ако се съберат с лоши приятели, ще вземат пример от тях. Родените под този знак  често се влияят от настроенията на околните.  Общо взето всички водни знаци са непостоянни и отиват там, накъдето ги тласкат емоциите.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.