Курортът Цигов Чарк е място за отдих през всички сезони

02.12.2013 | Автор: | Публикувано в: Планински туризъм

В България има много красиви курорти, разположени край море, езера и планини. Българските и чуждестранни туристи имат богат избор, за да прекарат ползотворно своята почивка. Освен големите курорти по Черноморието, България е скътала в дебрите на прекрасните си планини чудесни места за отдих и отмора.

Широко известни са курортите в Стара Планина, Средногорието и в Тетевенския Балкан. С легендарен статус са зимните ни курорти като Боровец, Пампорово, а през последните години и Банско. Един от красивите ни курорти, в който може да се почива активно през всички сезони, е Цигов Чарк.

Този курорт е разположен близо да Велинград, който е известен като почивен и балнеолечебен център. Предимството на Цигов Чарк е в това, че климатът е много добър, като през лятото се задържат по-ниски температури, а през зимата времето е по-меко. Съчетанието между планина, воден басейн и исторически и културни забележителности правят това място уникално.

Курортът е разположен в Западните Родопи, на брега на язовир Батак. В района има забележителни природни резервати, а в близост се намира и свещения за всички българи гр.Батак. През последните години курортът доста се разрасна и стана все по-популярен сред чуждестранните туристи. Увеличи се почивната леглова база, подобри се и инфраструктурата. Днес  туристът лесно може да намери подходящ хотел в Цигов Чарк. Хотелската база наистина е впечатляваща. В курорта всеки гост може да почива в хотели от категория две и три звезди, в така наречените къщи за почивка или в новопостроени вилни селища. Всеки хотел в Цигов Чарк предлага всички съвременни удобства за своите гости. В хотелите има фитнес салони, сауни, басейни и спа центрове.

Инфраструктурата на курорта  предлага удобно разположени паркинги, алеи за разходка, ресторанти и кафенета. Когато туристът търси подходящ хотел в Цигов Чарк най-добре е да се позаинтересува къде е разположен хотела. Всеки гост на курорта би искал да е настанен в хотел в Цигов Чарк, който да предлага прекрасна панорамна гледка. Най-подходящи са хотелите, които са в близост до язовир Батак. От терасите на всеки хотел се разкрива вълшебна гледка към спокойните води на язовира и величествените борови гори на Родопа планина. Тук всеки гост на курорта може да упражнява водни спортове, разходки с водни колела, лодки или яхти.Особено популярен е риболовът. През последните години бяха изградени две големи ски писти в близост до курорта. Днес смело може да се каже, че Цигов Чарк е и зимен ски-курорт.

Ако търсите хотел в Цигов Чарк, който да има по-традиционна, Родопска архитектура ще сте затруднен. Най-уютни са къщите за почивка, които обикновено са изградени в старинен архитектурен стил. Те са подходящи за романтично настроените туристи, които много харесват селския бит и традиции – http://katalina-bg.com

 

Автор:

Този автор има 74 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.