Наръчник на пътешественика

07.11.2013 | Автор: | Публикувано в: Планински туризъм

Пътешествие! Всички сме си мечтали, но малко са онези, осмелили се да го предприемат. Останете до края, за да се убедите, че си струва да го вместите в графика за 2013-та в колонката със задължителните задачи!

Основната спирачка за осъществяването на едно пътешествие е бюджета. Но и тук, както на работното си място или у дома, правилното разпределение на времето и финансите гарантират сигурност и спокойствие. Индустрията е помислила за онези, които не обичат да стоят на едно място, а в графика им за летния сезон влиза посещение на поне два континента.

Приключението може да се проточи с месеци, а може да трае и няколко седмици, в зависимост от типа транспорт и разстоянието между избраните дестинации. Разбира се, най-удобни остават самолетните полети. Нискотарифните авиокомпании предлагат сделки, които не бива да се изпускат. Можете да прелетите разстоянието от София до Рим за сума, по-малка от сметката ви в добър италиански ресторант.

След като сте избрали авиокомпанията, резервирали сте билетите си и сте харесали хотел в съответните градове, ето няколко основни неща, които не трябва да забравяте, когато опаковате куфара си.

Туристическа застраховка – макар и да не е предмет, който се слага в предния джоб на раницата, туристическата застраховка е задължителна част от отличното планиране. Може би съдбата наистина обича смелите, но със сигурност таи хубави чувства и за предвидливите. И без да споменаваме най-лошото, на всеки може да се случи загубата на портфейл или повредата на фотоапарат.

Карта. Или обновена версия на Google Maps на мобилното ви устройство. Не искате да се загубите, нали?

Слънчеви очила и топла дреха. Очилата, ако планирате да стоите продължително време под слънчевите лъчи и топло яке или пуловер, ако включвате и прохладни вечерни разходки.

Спрей против комари. През топлите месеци двукрилите насекоми са във вихъра си в прочиняването на дискомфорт.

Тефтер. Не е задължително да сте писател, за да запечатате с думи усещанията от посещенията на нови места, опитването на нова храна и контакта с нови хора.

Фотоапарат. Една ваканция не би била истинска ваканция, ако няма куп снимки на забележителности, улици, сладкиши и усмихнати лица!

Източник: http://rezervacianabileti.eu/

Автор:

Този автор има 6 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.