В търсена на правилните дамски обувки

26.11.2013 | Автор: | Публикувано в: Съвети

Обувките са съществен елемент от облеклото на човека.Жените са много по-податливи от мъжете когато става въпрос за разпродажба на обувки.Жените се наслаждават от тръпката и очакването при закупуването на нов чифт обувки и не може да се отрече, че това е един доста тежък процес който коства много време и усилия.Обикновенно решението за закупуване на нови обувки не е само за да изглеждат красиви но и да са иделания избор и да изглеждат добре навсякъде.

Ето защо, аз почуствах, че е необходимо малко ръководство на всички жени и това може да им помогне при намирането на правилните обувки.

Размер на обувките:

Размера е от голямо значение в света на обувките.Без значение колко елегантно или ослепително изглеждат,ако не са в правилния размер всичко това няма значение.Не съществува универален размер,тъй като различните компании имат свои собствени версии и размери на обувките.

Стъпалото:

Другото нешо което трябва да обмислите рамо до рамо с размера на обувката е колко удобна е тя.Тя трябва да отговаря на вашите предпочитания и структурата на краката ви.За малък и тънък крак много по подходящи би били обувки с издължени подметки.Обратното също е вярно.

Видове обувки:

Отделно от горните два фактура трябва да се има предвид вида на обувката която купувате.Разбира се за различни поводи се изискват различни видове облекла и съответно различни видове обувки.

Продължителност на използването на обувките:

Продължителноста на употребата също може да бъде решаващ фактор при избора на обувки.Жените могат да купят обувки на висок ток за ежедновно носене но това е една от най често срещаните грешки които те прявят.

Дизайна на обувките:

Не всички обувки са еднакви.Дизайна на обувките определя много за усещането и чуството при носенето им.Отворените обувки са много по удобни отколкото затворените.Дайте си време преди покупката на обувки като се разходите с тях за малко и след това решете дали искате да ги купите.

Финален съвет от мен:

Пзаруването онлайн има своите превилегии ако вие със сигурност знаете вашия размер обувки.Иматолкова голямо разнообразие на модели, че всеки може да намери това което търси.Можете да намерите обувки в интернет и така да спестите пари.Можете да се възползвате от намаленията в различните онлайн магазини.Няма съмнение в това че в интернет ще намерите намалени цени и промоции които ще направят пазаруването на вашите обувки в малко по добро изживяване.

Как да изберем правилните маратонки

 

Всеки уважаващ себе си човек трябва да се грижи за външния си вид, и обувките не правят изключение.Както знаете, доброто качество струва пари, така че би било желателно да запазите обувките си в преличен външен вид възможно най дълго, но за съжеление това не винаги е възможно.

Дъжд,мръсотия,прах,излагане на слънце,температура и други фактори имат отрицателно въздействие върху състоянито на обувките, особенно ако не знаете как да се грижете за тях.По специално това се отнася за видове материали като велур или набук.Неправилната грижа може да доведе до бързо износване на вашите любими ботуши или обувки.

Как да се грижим за обувките си?Този въпрос често се задава вмагазините за обувки или когато разговаряте с приятели.И това не е изненадващо тъй като това не се учи в училище или колежа.

Ето защо ние ще се опитаме да ви дадем съвети за правилната грижа за обувките ви.Грижата за обувките ви не е толкова сложно нещо,вскичко зависи от материала от който са направени.Има по капризни и взискателни видове има и такива които  не изискват много усилия за грижата им.

Например, има много хора които избягват да купуват обувки  направени от велур защото знаят , че това е една много трудна за подържане материя.Същото важи и за набука.Матовата или лачена кожа не изисква някакви специални грижи,при тях всичко е лесно.Но е глупаво да се отказвате от обувки които ви харесват просто защото не знаете как да ги подържате.

Грижа за глатка или матова кожа – най лесния начин да ги измиете ако са мръсни е просто да ги избършете със мека кърпа и малко сапунена вода.Избягвайте да мокрите обувката от вътре и не забравяйте, че кожените обувки не трябва да се мият с топла вода.След като отстраните всичката мрасотия от тях трябва да ги подсушите с мека и суха кърпа.Трябва да оставите обувките да изсъхнат сами като им дадете достатъчно време.Най добре почиствайте вашите обувки преди вечер.След като обувките изсъхнат нанесете специален крем за обувки и ги оставете една попие хубаво в тях.Ако нанесем крема преди да излезем,целия процес се обезмисля, крема няма да може да попие добре в кожата което ще доведе до малки пукнатни и неизбежно до бързото влошаване на състоянито на обувките.

За зимния период от време на време,можете да използвате специални кремове които за разлика от другите се прилагат само преди излизане.Това се прави с цел за защита на кожата от действието на различните химикали които се разпръскават по времена зимния период.

Как да се грижим заобувките направени от набук или велур?

Грижата за обувките е необходимо не само през зимния или есенен период,когато нивото на кал или киша е доста високо,но и през лятото особенно когато става въпрос за обувки направени от велур, това е сезон с повишени температури и прах.

Велурените обувки са магнит за тонове прах и боклуци.Как да се справите с този проблем?Ще бъде най добре винаги да си носете със себе си мека кърпа или специална четка за велур.Основното нещо което трябва да запомните е че велурените или набукови обувки никога не трябва да се перат или мокрят.Ако вие ги измиете под течаща водаможете да кажете сбогом на вашите любими обувки.Ето защо не трябва да се носят такива обувки в дъждовно или влажно време.

Друг често срещан проблем при велурените или набукови обувки  еобразуването на петна по тях и това дава доста износен вид на обувките ви.Можете да отстраните тези петна със спеален препарат за велур или набук.Ако петното има мазна структура можете да го отстраните като поръсите талк на мястото и го оставите да постои няколко часа.

Често се случва при продължителен престой на велура на пряка слънчева светлина той да изгуби цвета си и да запичне да има не много приятен зеленикъв или синкъв цвятЗа да се възстанави цвета използвайте специлана боя или спрей за велур или набук който се разпръсква равномерно по цялата повърхност.Между другото всички обувки трябва да се държат в стайна температура.

Както казахме велура или набука не трябва да се мокри, но ако това вече се случило просто сложете вътре в тях хартия или вестник.Така обувката няма да загуби формата си когато изсъхват.

Лакирани обувки – това са специален вид обувки които изискват внимателен подход.Тези обувки най е най добре да се носят само при специлани поводи като се избягва дъждовно или влажно време.

Валагата и мръсотията е отразява негативно върху лаковата повърност като с времето започват да се избледняват или отлепват.Като допълнение за грижата на лачените обувки,можете да ги почиствате със суха кърпа или парче памук което е напоено с мляко.След това обувките трябва да бъдат лакирани до блясък с мека и суха кърпа.Трябва да знаете,че не можете да боядиставате лачените обувки с четка за боя,защото можете да ги надраскате.По добре е периодично да ги избърсвате с вазелин или рицинова масло което да ги защитава от напускване в студа или горещината.Също така лакираните обувки трябва да се съхраняват опаковани в хартия.

Автор:

Този автор има 3 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.