Какво представлява валутния риск?

Не можете да живеете с тях, но не можете да живеете и без тях. Те често са сложни, дразнещи, безрасъдни и ирационални и те винаги искат още от вашето време и пари. Имам предвид сделките или инвестициите, чрез които извършвате валутна диверсификация, разбира се. Ние всички се нуждаем от валутна диверсификация, но малцина успяват на валутните пазари. Методите, използвани обикновено, са твърде рискови, сложни и отнемат много време за повечето хора.

За съжаление, когато хората започват да търгуват на валутните пазари, е много трудно да намерят най-подходящото ръководство за подготовка. На практика всички така наречени ръководства за начинаещи са:

  • твърде повърхностни, за да ви дадат практическите умения, необходими, за да започнете да печелите пари;
  • твърде сложни и подробни, за да осигурят ясни правила и начини „стъпка по стъпка“ да започнете действително да печелите пари;
  • твърде фокусирани върху обичайните методи на валутната търговия, които са прекалено рисковани, сложни и отнемащи време за повечето хора.

Но какво представлява всъщност валутният риск и как да се борим с него?

Валутният риск е днешният голям скрит портфейлен риск. Правителствата, които стоят зад най-широко разпространените валути, се опитват да обезценят дълговете си чрез ниски лихвени проценти и програми за стимулиране на икономиката (технически се избягва изразът „печатане на пари“). Не е ясно дали тези политики служат за „общото благо“, но е ясно, че те девалвират валутата си, както и всички портфейли, деноминирани в тяхната валута. Така че за собствената си финансова самозащита срещу риска вие очевидно трябва да диверсифицирате в активи, деноминирани в сигурни валути, или в самите тези валути. Но е много трудно да се намерят решения, подходящи за повечето търговци или инвеститори.

  • За начинаещите Форекс (валутни) търговци валутната търговия е трудна и отнема много време, свързана е с висок ливъридж и високорискови методи, неподходящи за средно чувствителния към риск търговец, търсещ стабилни печалби, а не хазартни емоции. И все пак материалите, насочени към начинаещи обикновено са твърде повърхностни, за да подготвят реално някого да печели пари. Съществуват различни книги, ръководства и статии, чрез които могат да се попълнят пропуските с по-безопасни, по-умни и по-практични начини за търгуване на Форекс, с подробности и примери, чрез които да сте готови да започнете да търгувате или инвестирате толкова бързо, колкото вашите лични обстоятелства позволяват.
  • За дългосрочните инвеститори има достатъчно информация по въпроса за чуждестранни акции или облигации, но се пренебрегва валутата, която стои зад тях. Понижение на валутата може да превърне инвестицията ви от добра в лоша. В интернет има достатъчно идеи и знания, които можете да си осигурите и използвате в дългосрочен план, като същевременно можете да разберете и как да увеличите личния си капитал.

За повече полезна информация на тема „Бизнес и Финанси“, можете да посетите Pokazalka.info.

Автор:

Този автор има 1 публикувани статии до сега.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.