Шлаухът прави живота ни по-удобен

28.10.2013 | Автор: | Публикувано в: Аксесоари, Други технологии

Кой да знае в миналото, че един ден ще разполагаме с термосвиваемия шлаух? Сега сме щастливи от това достижение. Днес тези тръби могат да се свиват както по дължина, така и в обиколката си посредством прилагане на топлина за различни видове приложения. Този продукт е най-често произвеждан от полиолефин, термопластични еластомери, PTFE, EPDM, силикон и още много други полимерни материали. Тези градивни тъкани са специално проектирани да издържат на висока температура, студ, протъркване, вибрации, влажност и корозия … е има ли нещо, на което този продукт не може да устои? Отговорът е да, но аз съм сигурен, че учените работят по тези проблеми вече. Първоначално продуктът е разработен от Raychem Corporation в края на 50-те години на миналия век.

Различните видове употреба на тръбите представляват изобилие от разнообразни сфери – от бита до космическата индустрия. Но нека изброим няколко конкретни приложения – кабелна изолация, осигуряване на бариера между проводници и разяждащи химикали, намаляване на напрежението при огъване и усукване, прекратяване на заплитания, екологично уплътнение, важен изолационен компонент, средство за идентифициране на кабели и така нататък. Шлаухът е много устойчив и с помощта на многобройните си функции свободно можете да пристъпите към широк спектър от строителни, търговски, електротехнически и други цели. Тези тръби обикновено се използват и в рамките на военнопромишления, космическия и медицинския сектори. Всяка тръбичка се произвежда да отговаря на световнопризнатите изисквания за качество и безопасност при употреба – UL, CSA, ROHS и т.н.

Термосвиваемият шлаух помага в гореизброените сфери, защото като дизайн и качество е недостижим от обикновената обвивка и изолация на кабелите. С разнообразието от обстоятелства, при които ги използваме, е нормално в много от случаите кожухът на проводниците да бъде компрометиран от тежките условия. Всичкият опит, натрупан при работата с кабели през годините, води до концепцията за създаване на проводникова обвивка, която да се справя с такива ситуации. Неизбежната необходимост и човешката любознателност са довели до способността да бъде създаден такъв продукт. С годините нашите изисквания са се увеличили драстично и сега нивото на стандарта ни предпоставя този тип продукти. Ние просто не бихме използвали по-ниско качество материали.

Шлаухът може да бъде закупен в разнообразие от багри, което ни дава възможност да изразим дори своята индивидуалност, както и спомага за създаването на кодирана оцветка при организирането на множеството кабели при компютрите например. Възможните цветове са: син, жълт, черен, бял, зелен, червен, жълто-зелен, както и всякакъв друг вид или отенък, поръчан от клиента.

Свиваемите тръби са чудесно изобретение, което има страхотни елетропроводими качества, широко използвани в инфраструктурата за пренос на информация. Можем дори да заключим, че с тази си функция, продуктът ни позволява да разширяваме границите на нашата реалност, като ни предоставя възможност да проучваме по-задълбочено в някои сфери като медицината, отколкото някога сме си представяли. Така че следващия път, когато видите нещо невероятно да се случва по телевизията или в интернет, ще знаете, че най-вероятно е благодарение на този тип изолация, за която говорим тук.

Затове не се колебайте дали да си закупите шлаух, ако имате нужда от него. В днешно време, с възможностите, които дава интернет пазаруването, можете да намерите широка гама тръбички в онлайн магазините. Просто трябва подготвено да проучите офертите и да пазарите правилния вид.

Автор:

Аритект с опит в много области и полезни съвети за всички.

Този автор е публикувал досега 29 статии.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.